Ctenanthe setosa 'Compactstar'

Ctenanthe

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ctenanthe setosa 'Compactstar' is een compacte en dichtbebladerde plant met opvallende bladeren die groen zijn met een patroon van donkere strepen en paarse onderkanten. De bladeren hebben een fluweelachtige textuur en kunnen tot ongeveer 30 cm lang worden. Deze plant gedijt goed in een lichte plek met indirect zonlicht en houdt van een hoge luchtvochtigheid. Regelmatig besproeien en af en toe bemesten zal helpen om de Ctenanthe setosa 'Compactstar' gezond en gelukkig te houden. Het is een makkelijk te verzorgen plant die een vleugje tropische sfeer kan toevoegen aan je interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ctenanthe setosa 'Compactstar' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke vereisten. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te benevelen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant heeft indirect, helder licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem in de buurt van een raam op het noorden of oosten voor de beste groei. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden.

  De Ctenanthe setosa 'Compactstar' heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in een laag water staan. Tijdens de wintermaanden kan de plant iets minder water nodig hebben.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een lichte standplaats, maar uit de volle zon. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant weg te houden van tocht en temperatuurdalingen. Warmte zal de groei en gezondheid van de plant bevorderen.

  De Ctenanthe setosa 'Compactstar' bloeit van nature niet. Deze plant staat bekend om zijn prachtige bladeren en heeft geen bloeiperiode.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen. Net als andere kamerplanten helpt het bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof te produceren. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de bladeren kan deze eigenschappen versterken.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor een optimale groeiomgeving en voorkomt dat de temperatuur te laag of te hoog wordt voor de plant. Plaats de plant daarom op een plek waar deze temperatuur gehandhaafd kan worden.

 • Het is niet nodig om de Ctenanthe te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren verwijderd moeten worden. Als je de plant toch wilt inkorten, knip dan de bladeren tot halverwege de stengel af. Snoeien kan het beste in het voorjaar of de zomer worden gedaan.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in een laag water blijven staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten licht uitdrogen. Houd de grond vochtig, maar niet drassig.

  De plant heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Kies bij voorkeur voor een potgrond die speciaal is samengesteld voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed zijn, met een goede drainage en luchtige structuur. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het gebruik van hoogwaardige potgrond is aan te raden voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  Zorg ervoor dat de plant op een plek staat met indirect licht en een hoge luchtvochtigheid. Houd de grond vochtig, maar vermijd dat de wortels te lang in water staan. Regelmatig bladeren afstoffen om de luchtstroom te bevorderen en de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of glansmiddelen, aangezien dit schade kan veroorzaken aan de bladeren. Gebruik regelmatig een vochtige doek om de bladeren af te vegen en de plant gezond te houden.

  Deze plant vereist helder, indirect zonlicht om goed te gedijen. Vermijd direct zonlicht, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken. Plaats de plant in een ruimte met veel natuurlijk licht voor optimale groei.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden Celsius daalt en vermijd plotselinge temperatuurschommelingen. Plaats de plant niet in de buurt van tochtige plekken zoals open ramen of deuren.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten in het algemeen moet rond de 60-70% liggen. Dit kan verhoogd worden door regelmatig te sproeien en de plant af en toe een warme douche te geven. Een te droge lucht kan leiden tot bruine bladranden en uitdroging van de plant.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet liggen tussen de 6.0 en 6.5 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, om zo een optimale groei en gezondheid van de plant te waarborgen. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan helpen bij het behouden van een gezonde omgeving voor deze plant.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen. Geef de plant alleen meststoffen tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst.

 • Omschrijving

  De Ctenanthe setosa 'Compactstar' is een compacte en dichtbebladerde plant met opvallende bladeren die groen zijn met een patroon van donkere strepen en paarse onderkanten. De bladeren hebben een fluweelachtige textuur en kunnen tot ongeveer 30 cm lang worden. Deze plant gedijt goed in een lichte plek met indirect zonlicht en houdt van een hoge luchtvochtigheid. Regelmatig besproeien en af en toe bemesten zal helpen om de Ctenanthe setosa 'Compactstar' gezond en gelukkig te houden. Het is een makkelijk te verzorgen plant die een vleugje tropische sfeer kan toevoegen aan je interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.