Saintpaulia City-line Tango

Saintpaulia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Saintpaulia City-line Tango is een prachtige kamerplant met opvallende paarse bloemen die lijken op kleine viooltjes. De plant heeft donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de felgekleurde bloemen. De City-line Tango is een compacte plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Deze plant is ideaal voor binnenhuisdecoratie en voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte. Met de juiste verzorging kan de Saintpaulia City-line Tango lange tijd bloeien en genieten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is gemakkelijk in onderhoud en heeft maar weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar direct zonlicht moet vermeden worden. Daarnaast heeft de plant geen speciale voeding nodig, alleen af en toe bemesten tijdens de groeiperiode.

  Ja, de Saintpaulia City-line Tango heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het noorden of oosten is ideaal.

  Kamerplanten zoals de "Saintpaulia City-line Tango" hebben ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingscondities en de grootte van de pot. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. We raden aan om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft door de grond met je vinger te voelen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en prefereert een lichte, maar niet al te zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan felle zonnestralen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt.

  Ja, de Saintpaulia City-line Tango houdt van warmte en zal het goed doen op een plek met een constante temperatuur tussen de 18-24 °C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen om optimale groei te bevorderen.

  De plant bloeit meestal van april tot en met juni en kan bloeien gedurende meerdere weken.

  Ja, als kamerplant is de Saintpaulia City-line Tango luchtzuiverend. Het helpt de lucht in huis te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en bloei van de plant. Zorg dus voor een constante temperatuur binnen dit bereik.

 • Om de plant gezond te houden, is het belangrijk om regelmatig dode of beschadigde bladeren weg te knippen. Dit kan het best gedaan worden met scherpe en schone snoeischaar. Probeer tijdens het snoeien de natuurlijke vorm van de plant zoveel mogelijk te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg dat de grond niet te nat wordt. Geef water aan de zijkanten van de pot en vermijd dat er water op de bladeren komt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om gebruik te maken van kwalitatieve potgrond die luchtig en goed doorlatend is. Kies een potgrond speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te stimuleren. Zorg ervoor dat de potgrond vochthoudend is en niet te snel uitdroogt.

  De Saintpaulia City-line Tango heeft behoefte aan een goed doorlatende en lichtvochtige potgrond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en humus. Het gebruik van kwalitatieve potgrond speciaal voor kamerplanten wordt aanbevolen.

  Deze plant heeft helder, indirect natuurlijk licht nodig. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet drassig. Geef regelmatig vloeibare meststof tijdens de groeiperiode.

  Om de bladeren van deze plant schoon te maken, kan je het beste afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Vermijd het gebruik van water op de bladeren, omdat dit vlekken kan veroorzaken. Regelmatig schoonmaken helpt de plant gezond te houden.

  De Saintpaulia City-line Tango heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een slappe groei en minder bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme hitte. Koude temperaturen onder de 10 graden Celsius kunnen schade aan de plant veroorzaken.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% nodig. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kun je regelmatig de bladeren besproeien met water of een luchtbevochtiger gebruiken. Let op dat de plant niet te lang in een te droge omgeving staat, dit kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6.0 en 7.0 op de pH-schaal. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale pH-verlagende of pH-verhogende middelen. Een te zure of te basische bodem kan de opname van voedingsstoffen door de plant belemmeren.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare plantenmest met een evenwichtige verhouding van voedingsstoffen. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg altijd de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Saintpaulia City-line Tango is een prachtige kamerplant met opvallende paarse bloemen die lijken op kleine viooltjes. De plant heeft donkergroene bladeren die mooi contrasteren met de felgekleurde bloemen. De City-line Tango is een compacte plant die goed gedijt in een warme en vochtige omgeving. Deze plant is ideaal voor binnenhuisdecoratie en voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte. Met de juiste verzorging kan de Saintpaulia City-line Tango lange tijd bloeien en genieten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.