Ficus elastica 'Burgundy'

Ficus elastica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus elastica 'Burgundy' is een populaire kamerplant met grote, glanzende donkerrode bladeren die een diepe burgundy kleur hebben. Deze ficussoort heeft een stevige stam en kan uitgroeien tot een grote plant met een opvallende uitstraling. De 'Burgundy' variant staat bekend om zijn gemakkelijke verzorging en kan goed gedijen in een lichte standplaats met regelmatig water geven. Het is belangrijk om de bladeren af en toe af te stoffen om de plant gezond te houden en het blad mooi te laten glanzen. Deze plant voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elk interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant af en toe water te geven en hem op een lichte plek te zetten, maar verder heeft hij weinig speciale zorg nodig. Het is een sterke plant die goed gedijt in de meeste woonomgevingen.

  De Ficus elastica 'Burgundy' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, maar vermijd direct zonlicht tijdens de heetste uren van de dag. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, maar dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals de lichtinval en temperatuur in de ruimte waar de plant staat. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig wordt, dus controleer altijd eerst of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft. Het is beter om iets minder water te geven dan te veel.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het is beter om hem te plaatsen op een plek met indirect licht. Hij gedijt het beste bij helder licht, maar vermijd directe zonnestralen om verbranding te voorkomen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd de felle zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Zet hem op een plek waar hij voldoende licht en warmte krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Verder heeft hij regelmatig water nodig en een hoge luchtvochtigheid om goed te groeien.

  De Ficus elastica 'Burgundy' bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de Ficus elastica 'Burgundy' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt schadelijke stoffen zoals formaldehyde uit de lucht te filteren. Dit maakt het een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor een gezonde groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om stress te voorkomen.

 • Het snoeien van deze plant is optioneel en kan gedaan worden om de vorm te behouden of de plant te verjongen. Verwijder regelmatig dode of beschadigde bladeren en knip indien nodig overtollige takken weg. Het is aan te raden om te snoeien in het voorjaar of de zomer.

  De plant moet regelmatig water krijgen, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is maar niet drassig. Vermijd dat de plant in een laag water staat om wortelrot te voorkomen.

  Kamerplanten zoals de Ficus elastica 'Burgundy' gedijen het beste in een goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om te kiezen voor een potgrond speciaal voor kamerplanten, die rijk is aan voedingsstoffen en voldoende luchtigheid biedt voor de wortels. Het regelmatig verversen van de potgrond kan de gezondheid en groei van de plant bevorderen.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrondmix die licht vochtig wordt gehouden. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen en regelmatig wordt bemest tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om de plant niet te laten staan in water om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar laat de grond niet te drassig worden. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen met een vochtige doek helpt de plant gezond te houden.

  Het is belangrijk om het stof van de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Dit zorgt ervoor dat de plant goed kan ademen en de bladeren mooi glanzen. Af en toe kunnen de bladeren ook worden besproeid met water om ze fris te houden.

  De Ficus elastica 'Burgundy' plant heeft fel maar indirect licht nodig om te gedijen. Plaats de plant dus in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht dat bladeren kan verbranden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan sterke temperatuurschommelingen, tocht of koude luchtstromen. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van verwarmings- of airconditioningsystemen te houden.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, bij voorkeur tussen de 40-60%. Het kan goed gedijen in normale woonomstandigheden. Het is niet nodig om extra maatregelen te nemen voor de luchtvochtigheid specifiek voor deze plant.

  Kamerplanten zoals de Ficus elastica 'Burgundy' gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk dat de bodem goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig testen en aanpassen van de zuurgraad van de bodem kan de gezondheid van de plant ten goede komen.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig voor een gezonde groei. Gebruik tijdens het groeiseizoen vloeibare kamerplantenmest om de twee weken. In de wintermaanden is eenmaal per maand voldoende.

 • Omschrijving

  De Ficus elastica 'Burgundy' is een populaire kamerplant met grote, glanzende donkerrode bladeren die een diepe burgundy kleur hebben. Deze ficussoort heeft een stevige stam en kan uitgroeien tot een grote plant met een opvallende uitstraling. De 'Burgundy' variant staat bekend om zijn gemakkelijke verzorging en kan goed gedijen in een lichte standplaats met regelmatig water geven. Het is belangrijk om de bladeren af en toe af te stoffen om de plant gezond te houden en het blad mooi te laten glanzen. Deze plant voegt een vleugje kleur en elegantie toe aan elk interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.