Euphorbia (Milii Grp)

Euphorbia (Milii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Euphorbia (Milii Grp), også kendt som kronekrudtplanten, er en sukkulent plante med tornede stængler og ovale blade. Denne plante producerer små blomster i forskellige farver som rød, lyserød, gul og orange. Euphorbia er en let at vedligeholde plante, som trives godt i veldrænet jord og masser af sollys. Det er vigtigt at håndtere denne plante med handsker på grund af den irriterende mælkeagtige substans, der frigives når stænglerne brydes. Euphorbia bruges ofte som indendørs plante eller som dekorativ plante i haven.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er let at vedligeholde og har brug for lidt vand og sollys. Det er vigtigt at undgå at give planten for meget vand for at undgå rådne rødder. Desuden trives planten godt ved stuetemperatur.

  Ja, denne plante har brug for masser af lys for at kunne vokse ordentligt. Det er bedst, hvis den er placeret et sted med masser af indirekte sollys. Sørg for, at planten ikke står i direkte sollys for at undgå forbrænding.

  Planten har brug for vand cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden tørrer mellem hver vanding for at undgå rodødder. I vintermånederne kan hyppigheden reduceres lidt.

  Denne plante kan lide masser af lys, men den kan brænde i direkte sollys. Det er derfor bedst at placere planten et sted, hvor sollyset bliver filtreret, f.eks. bag en gardin. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle sider får ensartet belysning.

  Ja, Euphorbia (Milii Grp) elsker varme og trives bedst ved temperaturer mellem 18 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at placere planten et varmt og solrigt sted for at sikre optimal vækst og blomstring. Sørg også for, at planten er beskyttet mod træk og kolde temperaturer.

  Euphorbia (Milii Grp) blomstrer normalt fra februar til juni, og blomstringen kan vare i flere uger til måneder, afhængigt af den specifikke sort. Det er en plante, der regelmæssigt blomstrer og producerer farverige blomster.

  Denne plante er kendt for at rense luften, især gennem hudporerne i bladene, der optager skadelige stoffer og omdanner dem til oxygen. Som stueplante bidrager den til et sundere miljø indendørs.

  Ja, denne plante kan lide et sted med en gennemsnitstemperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette hjælper den med at vokse og trives optimalt. Det er vigtigt ikke at udsætte den for ekstreme temperaturer.

 • Planten kan beskæres efter blomstring for at holde formen kompakt. Brug handsker under beskæring på grund af den giftige mælkesaft. Fjern døde eller beskadigede grene for at fremme plantens sundhed.

  Giv denne plante regelmæssigt vand og lad jorden tørre let mellem vanding. Sørg for, at potten har god dræning for at undgå rodrot. Vær opmærksom på, at overvanding kan føre til helbredsproblemer for planten.

  Euphorbia (Milii Grp) har brug for godt drænet pottemuld med en let surhed. Undgå jord, der bliver for fugtig, da dette kan forårsage rodæd. En blanding af pottemuld og groft sand kan forbedre dræningen.

  Jorden for denne plante skal være godt drænet og helst have en let sur til neutral pH. Det er vigtigt, at jorden er næringsrig og indeholder tilstrækkeligt med organisk materiale for optimal vækst og blomstring. Sørg for, at pottejorden ikke bliver for våd, da dette kan forårsage rådne rødder.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver for fugtig. Placer planten et lyst sted, men undgå direkte sollys. Giv planten plantenæring en gang hver anden uge i vækstperioden.

  Planten kan rengøres ved forsigtigt at tørre støvet af bladene med en blød klud. Eventuelle døde blade kan klippes væk med en skarp saks. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere planten for skadedyr og fjerne dem om nødvendigt.

  Euphorbia (Milii Grp) har brug for meget lys og bør placeres et sted med masser af sollys. Sørg for, at planten får mindst seks timer direkte sollys om dagen. Placer planten helst foran et vindue mod syd, øst eller vest.

  Den ideelle temperatur for denne plante er mellem 18-24 grader Celsius. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for kold udkast eller temperaturer under 15 grader Celsius. Sørg for, at planten står et varmt og lyst sted, men undgå direkte sollys.

  Planten har ikke præcise krav til luftfugtighed, men trives godt ved normal stuetemperatur og luftfugtighed. Det er vigtigt at sprøjte planten med vand lejlighedsvis for at øge luftfugtigheden. Sørg også for, at planten får tilstrækkelig ventilation for at undgå skimmelsvamp- og infektionsproblemer.

  Euphorbia (Milii Grp) trives bedst i en neutral til let sur jord. Det er vigtigt, at jordens pH-værdi ligger mellem 6,0 og 7,0 for optimal vækst og sundhed af planten. Regelmæssig kontrol og justering af pH-værdien i jorden kan sikre, at planten fortsætter med at vokse godt.

  Sørg for at gøde planten regelmæssigt med en afbalanceret gødning specielt til stueplanter, i vækstperioden fra forår til efterår. Brug en halv dosering for at forhindre overgødning af planten. Gød ikke i vintermånederne, når planten er i hvile.

 • Beskrivelse

  Euphorbia (Milii Grp), også kendt som kronekrudtplanten, er en sukkulent plante med tornede stængler og ovale blade. Denne plante producerer små blomster i forskellige farver som rød, lyserød, gul og orange. Euphorbia er en let at vedligeholde plante, som trives godt i veldrænet jord og masser af sollys. Det er vigtigt at håndtere denne plante med handsker på grund af den irriterende mælkeagtige substans, der frigives når stænglerne brydes. Euphorbia bruges ofte som indendørs plante eller som dekorativ plante i haven.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.