Gerbera

Gerbera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Gerbera er en smuk blomst med store, farverige blomsterblade og en iøjnefaldende gul kerne. Blomsten findes i mange farver, som rød, lyserød, gul, hvid og orange. Gerbera er kendt for deres lange stilk og er perfekte til buketter og blomsterarrangementer. De blomstrer fra forår til efterår og er populære som skæreblomster. Gerbera trives bedst i veldrænet, frugtbar jord og en solrig position.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Gerberaen er en let at vedligeholde plante og kræver kun lejlighedsvis vand. Sørg for, at planten står et lyst sted, men undgå direkte sollys. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme ny blomstring.

  Ja, Gerberaen har brug for masser af lys for at vokse og blomstre ordentligt. Placer planten et sted med masser af indirekte sollys for det bedste resultat. Sørg for, at planten ikke står direkte i direkte sollys for at undgå forbrænding.

  Gerbera-planten har brug for vand cirka 1 til 2 gange om ugen, afhængigt af omgivelsestemperaturen og lysintensiteten. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Det er altid bedst at kontrollere jorden, inden du vander.

  Gerberaen trives i en lys placering, men undgå direkte sollys. Så placér ikke planten i skarp sol, men sørg for at den får tilstrækkeligt med lys. Det anbefales at placere planten et sted, hvor den modtager indirekte sollys.

  Ja, Gerbera-planten elsker varme temperaturer og trives bedst ved en konstant stuetemperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer for optimal vækst og blomstring. Glem ikke at give regelmæssig vanding og tilstrækkeligt med lys til planten for en sund udvikling.

  Gerberaer blomstrer normalt fra foråret til efteråret. Blomstringsperioden kan variere, men gennemsnitligt blomstrer de cirka seks til otte uger ad gangen.

  Ja, Gerbera er en luftrensende plante og kan hjælpe med at forbedre luftkvaliteten i hjemmet. Den har den naturlige egenskab at absorbere skadelige stoffer fra luften og omdanne dem til oxygen. Derfor er det et godt valg som luftrensende indendørs plante.

  Ja, planten foretrækker en konstant temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette er den ideelle temperatur for vækst og blomstring af denne plante. Placer planten derfor et sted, hvor denne temperatur opretholdes.

 • Når blomsten er afblomstret, skal du klippe den væk for at stimulere væksten. Fjern også regelmæssigt døde blade og visne blomster. Beskær planten om foråret for at bevare formen og stimulere ny vækst.

  Vand planten regelmæssigt, så jorden forbliver let fugtig. Lad ikke jorden udtørre, men sørg for, at der ikke står overskydende vand i potten. Brug helst vand ved stuetemperatur og undgå at sprøjte vand på blomsterne.

  Det anbefales at bruge pottemuld til Gerbera, der er godt vandgennemtrængende. Vælg helst en pottemuld specielt til blomstrende planter. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig og ikke bliver for våd.

  En god jordkvalitet for denne plante er vigtig, den skal være godt drænet og have en let, luftig struktur. Undgå tung, kompakt jord, der holder på vandet, da det kan føre til rodskader. Brug helst pottemuld specielt sammensat til stueplanter.

  Planten har brug for masser af lys og bør placeres væk fra direkte sol. Hold jorden fugtig, men ikke for våd. Fjern jævnligt døde blomster for at fremme væksten.

  Brug en blød klud til at fjerne støv fra bladene. Fjern døde blomster regelmæssigt for at fremme væksten. Giv planten en varm brusebad lejlighedsvis for at fjerne støv og holde bladene friske.

  Gerberaen har brug for masser af lys og trives bedst på en solrig placering. Placer planten ved et vindue mod syd, øst eller vest for tilstrækkeligt lys. Sørg for, at planten får mindst 6 timers direkte sollys om dagen.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 22 grader Celsius. Sørg for, at planten er beskyttet mod træk og temperatursvingninger. En konstant stuetemperatur vil fremme vækst og blomstring.

  Stueplanter trives godt ved en luftfugtighed mellem 40% og 60%. Sørg for tilstrækkelig ventilation for at undgå skimmeldannelse, især ved høj luftfugtighed. Besprøjt regelmæssigt bladene med vand for at øge luftfugtigheden.

  En neutral til let sur jord er ideel til Gerbera. En pH-værdi mellem 5,5 og 6,5 anbefales. For sur eller for basisk jord kan føre til problemer med optagelse af næringsstoffer.

  Indendørs planter som Gerbera har regelmæssig befrugtning for at forblive sunde. Brug en speciel gødning til indendørs planter og følg instruktionerne på emballagen. Overgødning kan forårsage skade på rødderne, så vær forsigtig med mængden af gødning, du bruger.

 • Beskrivelse

  Gerbera er en smuk blomst med store, farverige blomsterblade og en iøjnefaldende gul kerne. Blomsten findes i mange farver, som rød, lyserød, gul, hvid og orange. Gerbera er kendt for deres lange stilk og er perfekte til buketter og blomsterarrangementer. De blomstrer fra forår til efterår og er populære som skæreblomster. Gerbera trives bedst i veldrænet, frugtbar jord og en solrig position.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.