Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Velvet Duet'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Velvet Duet' is een prachtige en opvallende plant met fluweelachtige, diepgroene bladeren en prachtige bloemen in tinten van diep roze en wit. Deze plant staat bekend om zijn langdurige bloei gedurende de zomermaanden en is ideaal voor het opfleuren van tuinen, balkons en terrassen. 'Velvet Duet' heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft en een vrolijke sfeer brengt in elke ruimte waar hij wordt geplaatst.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zorg voor voldoende licht en regelmatig water geven is voldoende om deze plant gezond te houden. Het is ook belangrijk om de oude bloemen regelmatig te verwijderen voor een langere bloei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De Pelargonium 'Velvet Duet' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Overmatig water geven moet vermeden worden om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt van helder licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het wat meer gefilterd zonlicht krijgt. Te veel zon kan de bladeren verbranden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurwisselingen. Het is ook aan te raden om de plant in de zomer naar buiten te brengen op een zonnige plek.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot september en de bloeiperiode duurt ongeveer 6-8 weken.

  Ja, de plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen en om te zetten in zuurstof. Dit maakt het een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar planten die de lucht kunnen zuiveren en voor een gezondere leefomgeving kunnen zorgen.

  Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Velvet Duet' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt goed bij gematigde temperaturen en kan het beste binnenshuis worden gehouden. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme kou of warmte.

 • Deze plant kan het beste na de bloei worden teruggesnoeid om de vorm en bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Snoei voorzichtig om nieuwe groei niet te beschadigen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant staat, voorzien is van drainagegaten.

  Deze plant gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is om wortelrot te voorkomen. Kies voor een potgrond specifiek voor kamerplanten voor de beste resultaten.

  Het is belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond voor deze planten. Een potgrond speciaal voor bloeiende planten is ideaal. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, in de lente en zomer kan je het beste elke week water geven en in de winter wat minder. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en af en toe wat plantenvoeding. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Het beste is om de bladeren van de plant regelmatig af te stoffen met een zachte doek om stofophoping te voorkomen. Voor hardnekkiger vuil kan de plant voorzichtig afgespoeld worden onder lauw water. Vermijd overmatig water op de bladeren om schimmelgroei te voorkomen.

  De Pelargonium 'Velvet Duet' heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant in een raam op het zuiden of westen voor voldoende licht. Te weinig licht kan leiden tot een magere groei en minder bloemen.

  Deze plant gedijt het beste bij kamertemperatuur, tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd wordt tegen tocht en koude temperaturen. Houd de omgevingstemperatuur stabiel voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant gedijt goed bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Het is belangrijk om te zorgen voor voldoende ventilatie in de ruimte waar de plant staat. Een te hoge luchtvochtigheid kan leiden tot schimmelgroei en andere problemen.

  De Pelargonium houdt van een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een goede bodem pH zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Pelargonium 'Velvet Duet' heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenmeststof volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting, dit kan leiden tot schade aan de plant.

 • Omschrijving

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Velvet Duet' is een prachtige en opvallende plant met fluweelachtige, diepgroene bladeren en prachtige bloemen in tinten van diep roze en wit. Deze plant staat bekend om zijn langdurige bloei gedurende de zomermaanden en is ideaal voor het opfleuren van tuinen, balkons en terrassen. 'Velvet Duet' heeft een compacte groeiwijze en gedijt goed in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft en een vrolijke sfeer brengt in elke ruimte waar hij wordt geplaatst.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.