Hydrangea macrophylla Hovaria Homigo

Hydrangea macrophylla

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hydrangea macrophylla Hovaria Homigo is een compacte en rijkbloeiende hortensia met grote, bolvormige bloemen die verkleuren van lichtroze naar donkerpaars. De plant heeft glanzend groen blad en bloeit vanaf de vroege zomer tot in de herfst. Het is een sterke en gezonde variëteit die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. Dankzij de compacte groei is de plant geschikt voor zowel de tuin als in potten op het terras. Een mooie toevoeging aan elke tuin dankzij de spectaculaire bloemenpracht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hydrangea macrophylla Hovaria Homigo is een makkelijke plant in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende water en licht krijgt en af en toe bemest wordt. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen zorgt ervoor dat de plant gezond blijft.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet hem op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Houd de plant uit de directe zon om verbranding te voorkomen.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Homigo heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten door.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan een lichte, maar beschutte plek. Te veel felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Plaats de plant dus op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Hovaria Homigo houdt van warmte en gedijt het beste op een plek met een constante temperatuur. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen om optimale groei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant binnenshuis te houden op een warme plek met voldoende licht.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Homigo bloeit in de maanden juni tot en met september. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de Hydrangea macrophylla Hovaria Homigo plant helpt de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een goede groei en bloei van de plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt op deze plek.

 • Om de plant gezond te houden, adviseert het regelmatig snoeien van dode of beschadigde takken. Dit kan het beste gebeuren na de bloeiperiode in de herfst of vroege lente. Verwijder ook oude bloemen om de bloei te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water, de grond mag licht vochtig blijven maar vermijd dat de wortels in een plas water staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en voorkom uitdroging van de plant door regelmatig te controleren of de grond vochtig genoeg is.

  Deze plant gedijt het best in vochtige potgrond met goede drainage. Gebruik bij voorkeur een mix van potgrond voor zuurminnende planten en voeg wat organische meststof toe voor een optimale groei. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en geef water als de bovenste laag droog aanvoelt.

  Deze plant groeit het beste in lichtzure, goed doorlatende grond met voldoende organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd kalkrijke bodems, aangezien deze de kleur van de bloemen kunnen beïnvloeden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek of spons gebruiken om stof van de bladeren af te vegen. Besproei de bladeren met water om ze op te frissen en houd de plant vrij van dode bladeren en bloemen.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Homigo plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek waar indirect licht de bladeren kan bereiken om gezonde groei te stimuleren. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht ontvangt.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Houd de plant weg van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen.

  De luchtvochtigheid waarbij deze plant gedijt, ligt tussen de 60% en 70%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog wordt, vooral in de winter wanneer de centrale verwarming aanstaat. Een luchtbevochtiger kan nuttig zijn om de juiste luchtvochtigheid te behouden.

  Kamerplanten, zoals de Hydrangea macrophylla Hovaria Homigo, gedijen het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een optimale zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Homigo heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te stimuleren. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die u gebruikt.

 • Omschrijving

  De Hydrangea macrophylla Hovaria Homigo is een compacte en rijkbloeiende hortensia met grote, bolvormige bloemen die verkleuren van lichtroze naar donkerpaars. De plant heeft glanzend groen blad en bloeit vanaf de vroege zomer tot in de herfst. Het is een sterke en gezonde variëteit die goed gedijt in zowel zon als halfschaduw. Dankzij de compacte groei is de plant geschikt voor zowel de tuin als in potten op het terras. Een mooie toevoeging aan elke tuin dankzij de spectaculaire bloemenpracht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.