Dahlia

Dahlia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De dahlia is een prachtige bloeiende plant met grote en kleurrijke bloemen die in vele vormen en maten voorkomen. De bloemen kunnen variëren van eenvoudige enkele bloemen tot dubbele bloemen met meerdere lagen. Dahlia's komen voor in verschillende kleuren, zoals rood, geel, roze, paars en wit. Ze bloeien voornamelijk in de zomer en herfst en trekken vaak vlinders en bijen aan. Deze planten gedijen goed in de zon en vereisen regelmatig water geven om gezond te blijven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Dahlia is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water nodig en moeten op een zonnige plek worden geplaatst. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig omdat dit de groei en bloei bevordert. Plaats de plant daarom het liefst op een lichte standplaats met indirect zonlicht. Het is belangrijk dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De Dahlia heeft wekelijks water nodig, zorg ervoor dat de grond vochtig is maar niet drassig. In de zomer kan het nodig zijn om de plant vaker water te geven dan in de winter. Het is belangrijk om de grond regelmatig te controleren op vochtigheid.

  De Dahlia houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan de plant verbranden.

  Ja, de dahlia houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een zonnige plek te plaatsen. Het regelmatig besproeien van de bladeren en het voorkomen van overmatige droogte zijn ook belangrijk voor een gezonde groei.

  Deze plant bloeit van juni tot en met oktober en kan bloeien tot aan de eerste vorst. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de specifieke variëteit en groeiomstandigheden.

  Ja, deze plant is niet luchtzuiverend.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur stabiel te houden om de groei en bloei te bevorderen. Het is aan te raden om de plant weg te houden van uitersten in temperatuur.

 • Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. Snoei de stelen tot net boven een paar nieuwe scheuten voor een gezonde groei. Verwijder ook eventuele dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Vermijd dat de wortels in natte grond staan, dit kan leiden tot rot. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  Dahlia's houden van goed doorlatende potgrond met veel voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een speciale potgrond voor bloeiende planten voor het beste resultaat.

  De Dahlia houdt van goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is en voedingsstoffen bevat. Vermijd te zure grond en plaats de plant op een zonnige plek.

  Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar vermijd overbewatering. Geef regelmatig plantenvoeding om de groei te stimuleren. Verwijder regelmatig dode bloemen om nieuwe bloei te bevorderen.

  Verwijder regelmatig verdorde bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Gebruik een zachte borstel of een vochtige doek om stof van de bladeren te verwijderen. Geef de plant af en toe een douche onder lauwwarm water om stof en eventuele insecten weg te spoelen.

  De dahlia heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Vermijd te felle middagzon, dit kan de bladeren verbranden.

  Dahlia's gedijen het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Ze kunnen niet goed tegen extreme kou of warmte en moeten binnen worden gehouden tijdens koude winters. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel blijft.

  Een Dahlia heeft een gemiddelde luchtvochtigheid nodig, tussen de 40 en 60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren. Het is aan te raden om de plant regelmatig te besproeien, vooral tijdens warme periodes.

  Een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor deze plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met geschikte meststoffen of kalk. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant negatief beïnvloeden.

  Voor deze plant is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig te bemesten met een evenwichtige meststof met een hoger gehalte aan fosfor en kalium dan stikstof. Gebruik een meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot een vermindering van de bloei en de gezondheid van de plant.

 • Omschrijving

  De dahlia is een prachtige bloeiende plant met grote en kleurrijke bloemen die in vele vormen en maten voorkomen. De bloemen kunnen variëren van eenvoudige enkele bloemen tot dubbele bloemen met meerdere lagen. Dahlia's komen voor in verschillende kleuren, zoals rood, geel, roze, paars en wit. Ze bloeien voornamelijk in de zomer en herfst en trekken vaak vlinders en bijen aan. Deze planten gedijen goed in de zon en vereisen regelmatig water geven om gezond te blijven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.