Rhododendron (Simsii Grp) 'Jura'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Jura' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende groene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige klokvormige bloemen in een zachte roze kleur. De 'Jura' is goed winterhard en gedijt het beste in een vochtige en zure bodem. Deze Rhododendron is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen of als solitaire plant in de tuin. Regelmatig snoeien helpt de plant zijn compacte vorm te behouden en bevordert een weelderige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Rhododendrons hebben speciale zorg nodig om goed te gedijen. Ze vereisen regelmatig water geven, voldoende licht en een hoge luchtvochtigheid. Met de juiste zorg kunnen ze echter lang meegaan en mooi bloeien.

  Ja, de Rhododendron Simsii Grp 'Jura' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant daarom op een plek waar hij veel indirect zonlicht kan ontvangen. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Rhododendron 'Jura' heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de plant met de wortels in het water staat. Het is belangrijk om de planten regelmatig te controleren op vochtigheid om uitdroging te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en kan het beste op een plek staan met indirect licht. Te felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij wel voldoende licht krijgt, maar niet in direct zonlicht staat.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Jura' houdt van een warme omgeving en gedijt goed bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen om zijn groei en bloei te bevorderen. Het is aan te raden om het te planten in een warme en lichte ruimte voor de beste resultaten.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloei kan tot wel vier weken duren.

  Ja, Rhododendrons zijn luchtzuiverende planten. Ze kunnen helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht in huis. Het is dus goed voor de luchtkwaliteit in uw woning.

  Ja, Rhododendrons groeien het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk voor hun groei en bloei om op een constante temperatuur gehouden te worden in deze range. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren.

 • De Rhododendron (Simsii Grp) 'Jura' moet na de bloei licht gesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en snoei tot net boven een knop of zijtak. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef regelmatig water aan deze plant om de grond vochtig te houden, vooral tijdens warme periodes. Laat de grond echter niet doorweekt raken, om wortelrot te voorkomen. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  De Rhododendron houdt van zure potgrond, zoals rhododendron- of azaleagrond. Het is belangrijk dat de potgrond goed waterdoorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Rhododendron houdt van een zure en goed doorlatende bodem. Het is belangrijk dat de grond voldoende vochtig blijft, maar niet te nat. Een goede mix van turf, compost en schors zal de bodemkwaliteit ten goede komen.

  De Rhododendron heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste een vochtige doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Eventueel kun je de bladeren besproeien met water om ze op te frissen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, dit kan de plant beschadigen.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Jura' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht dat de bladeren kan verbranden.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals de Rhododendron (Simsii Grp) 'Jura' ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, aangezien dit de groei kan beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Rhododendron Simsii Grp 'Jura' moet tussen de 40% en 60% liggen om gezond te blijven. Regelmatig besproeien van de bladeren met water kan helpen bij het handhaven van de juiste luchtvochtigheid. Plaatsen van een luchtbevochtiger in de kamer kan ook nuttig zijn.

  Rhododendrons hebben een bodem nodig met een lage zuurgraad, ideaal tussen pH 4,5 en 5,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen voor zure grond. Een te hoge pH-waarde kan leiden tot slechte groei en bloei van de plant.

  De Rhododendron houdt van een zure grond, dus gebruik een meststof voor zuurminnende planten. Geef in het voorjaar en in de zomer regelmatig mest, maar vermijd te veel stikstof. Overbemesting kan leiden tot bladverbranding.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Jura' is een compacte en langzaam groeiende struik met glanzende groene bladeren. In het voorjaar bloeit deze plant met prachtige klokvormige bloemen in een zachte roze kleur. De 'Jura' is goed winterhard en gedijt het beste in een vochtige en zure bodem. Deze Rhododendron is een uitstekende keuze voor borders, rotstuinen of als solitaire plant in de tuin. Regelmatig snoeien helpt de plant zijn compacte vorm te behouden en bevordert een weelderige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.