Osteospermum

Osteospermum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Osteospermum, ook bekend als de Afrikaanse madeliefje, is een prachtige bloeiende plant met opvallende straalvormige bloemblaadjes in verschillende kleuren zoals paars, roze, wit en geel. De plant bloeit rijkelijk gedurende de lente en zomer, waardoor het een populaire keuze is voor tuinen en borders. Osteospermum gedijt goed in de volle zon en heeft weinig onderhoud nodig, waardoor het een gemakkelijke plant is om te verzorgen. Het is een meerjarige plant die goed bestand is tegen droogte en warme temperaturen. Osteospermum trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant "Osteospermum" is niet groenblijvend. De bladeren van deze plant zullen in de wintermaanden afvallen en in het voorjaar weer opnieuw groeien. Het is dus een plant die zijn bladeren verliest in de winter.

  Osteospermum is redelijk winterhard en kan temperaturen tot ongeveer -5 graden Celsius verdragen. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen strenge vorst. Planten in potten kunnen gevoeliger zijn voor kou dan planten in de volle grond.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig verzorging nodig en is bestand tegen droge omstandigheden. Het gedijt goed in de volle zon en bloeit rijkelijk.

  Osteospermum heeft ongeveer 20 tot 30 centimeter ruimte nodig om optimaal te groeien en zich te ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de wortels zich goed kunnen verspreiden en de bloemen goed kunnen bloeien. Het is aan te raden om de plant voldoende ruimte te geven zodat deze zich goed kan ontwikkelen.

  De plant groeit het beste op een zonnige standplaats en zal niet goed gedijen in de schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een gezonde groei en bloei. In de schaduw zal de groei van de plant beperkt zijn en kan het bloeiproces verminderen.

  Tuinplanten zoals deze hebben gewoonlijk één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond voldoende vochtig is, maar niet te drassig. Het is aan te raden om te controleren of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de plant staat bekend om zijn aantrekkingskracht op vlinders en bijen vanwege de heldere kleuren en nectarrijke bloemen. Het is een populaire keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan de biodiversiteit in hun tuin. Planten zoals deze spelen een belangrijke rol bij het aantrekken van nuttige bestuivers.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen. Het draagt bij aan de bestuiving en diversiteit in de tuin. Het zorgt voor een gezonde leefomgeving voor verschillende insecten.

  Osteospermum bloeit meestal vanaf het voorjaar tot in de herfst. De bloei kan duren van enkele weken tot enkele maanden, afhankelijk van de soort en de groeiomstandigheden. Het is een populaire bloeiende plant voor in de tuin.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plek in de tuin. Het is belangrijk dat de plant voldoende zonlicht krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Nee, de plant Osteospermum is niet eetbaar. Het is voornamelijk gekweekt als decoratieve tuinplant met aantrekkelijke bloemen. Het wordt niet aanbevolen om delen van de plant te consumeren.

  Ja, de plant heeft een bepaalde mate van geluidsdempend vermogen door de dichte bladeren en stelen. Echter, het effect zal beperkt zijn in vergelijking met echte geluidsisolatie materialen. Over het algemeen kunnen tuinplanten enigszins helpen om geluid te absorberen en te verminderen.

 • Om de plant gezond te houden, is het goed om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen. Hierdoor kan de plant energie steken in nieuwe groei. In het voorjaar kan de plant teruggesnoeid worden tot ongeveer tien centimeter boven de grond om de bloeiperiode te verlengen.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig is maar niet te drassig. Geef water aan de basis van de plant om schimmelgroei te voorkomen.

  Zorg ervoor dat de potgrond goed waterdoorlatend is om wortelrot te voorkomen. Gebruik een potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei. Controleer regelmatig de vochtigheid van de potgrond en pas de watergift aan indien nodig.

  Osteospermum heeft behoefte aan goed doorlatende, voedzame grond. Het gedijt het beste in licht zure tot neutrale bodems met een gemiddelde tot goede kwaliteit. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Vermijd te natte grond, vooral in de winter.

  In de winter is het belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst door deze af te dekken met een dikke laag bladeren of stro. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat, dit kan leiden tot rot. Overwinter de plant op een beschutte plek tegen harde wind.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het best in goed doorlatende grond en volle zon. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en dode bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. In de winter kan de plant het beste beschermd worden tegen vorst.

  Het is raadzaam om in het voorjaar een universele meststof te geven. Voor een rijke bloei is het aan te raden om tijdens de groeiperiode regelmatig bij te mesten met een meststof voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de mest gelijkmatig verdeeld wordt rond de wortels van de plant.

  Mulch wordt aanbevolen voor deze plant om de grond vochtig te houden, onkruidgroei te verminderen en de wortels te beschermen tegen vorst. Het kan worden aangebracht in een laag van 5-7,5 cm rond de plant, maar vermijd contact met de stengels om schimmelvorming te voorkomen.geschikt voor deze plant om de grond vochtig te houden, onkruidgroei tegen te gaan en de wortels te beschermen tegen vorst. Het kan het beste worden aangebracht in een laag van 5-7,5 cm rondom de plant, maar vermijd contact met de stengels om schimmelvorming te voorkomen.

  Osteospermum gedijt goed in een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk dat de pH-waarde van de bodem tussen de 6 en 7 ligt voor een optimale groei en bloei van deze tuinplant. Te zure grond kan de gezondheid en bloei van de plant belemmeren.

  Deze plant is gevoelig voor bladluis- en spintmijteninfecties. Regelmatig controleren en indien nodig behandelen met milieuvriendelijke insecticiden kan helpen bij het bestrijden van ongedierte. Het is ook belangrijk om de planten gezond te houden door ze goed te bemesten en voldoende water te geven.

 • Omschrijving

  De Osteospermum, ook bekend als de Afrikaanse madeliefje, is een prachtige bloeiende plant met opvallende straalvormige bloemblaadjes in verschillende kleuren zoals paars, roze, wit en geel. De plant bloeit rijkelijk gedurende de lente en zomer, waardoor het een populaire keuze is voor tuinen en borders. Osteospermum gedijt goed in de volle zon en heeft weinig onderhoud nodig, waardoor het een gemakkelijke plant is om te verzorgen. Het is een meerjarige plant die goed bestand is tegen droogte en warme temperaturen. Osteospermum trekt ook bijen en vlinders aan, waardoor het een waardevolle toevoeging is voor de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.