Syngonium 'Brenda'

Syngonium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Syngonium 'Brenda' is een mooie en opvallende kamerplant met hartvormige bladeren die variëren in kleur van felroze tot zacht groen en crème. De plant heeft een kruipende groeiwijze en kan goed gedijen in zowel fel licht als schaduwrijke plekken. Syngonium 'Brenda' is een luchtzuiverende plant en is daarom een perfecte keuze voor in huis of op kantoor. Deze plant vereist regelmatig water geven en matige tot hoge luchtvochtigheid om goed te kunnen groeien. Syngonium 'Brenda' is een relatief gemakkelijk te onderhouden plant en voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant vereist weinig tot gemiddeld onderhoud en gedijt goed bij normale kamertemperatuur en lichte tot halfschaduwomstandigheden. Regelmatig water geven en af en toe bemesten zal de plant gezond en tevreden houden.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant bij voorkeur in een ruimte met helder, indirect licht. Vermijd direct zonlicht, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten goed kan opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en leiden tot bladverkleuring. Het is daarom beter om de plant te plaatsen op een plek met helder, maar indirect zonlicht.

  Kamerplanten zoals Syngonium 'Brenda' houden van warmte en hebben een ideale temperatuur tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om ze weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante warme omgeving voor een gezonde groei en ontwikkeling van de plant.

  Deze plant bloeit niet, maar is voornamelijk decoratief vanwege zijn blad. Het hele jaar door kunnen nieuwe bladeren verschijnen, afhankelijk van de gezondheid van de plant en de omgevingsfactoren. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de specifieke omstandigheden in het huishouden.

  Ja, Syngonium planten zijn bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht in huis, zoals formaldehyde en benzeen. Syngonium planten hebben daarom een positief effect op de luchtkwaliteit in uw woning.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en gezondheid van de plant. Zorg er daarom voor dat de plant niet blootgesteld wordt aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Je kunt de plant snoeien om hem compacter te houden en zijtakken te stimuleren. Gebruik schone en scherpe snoeischaar om te voorkomen dat je de plant beschadigt. Snoei tijdens het groeiseizoen voor de beste resultaten.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet drassig. Laat de grond tussen de gietbeurten door iets opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef in de herfst en winter minder water dan in de lente en zomer.

  De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond mix die rijk is aan organisch materiaal. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Geadviseerd wordt om de potgrond jaarlijks te vervangen of bij te vullen met verse potgrond.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten, zoals de Syngonium 'Brenda', is luchtig en goed doorlatend. Zorg voor een potgrondmix die rijk is aan organisch materiaal en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de bodem is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft wekelijks water nodig, vooral in de zomer. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig stof afnemen van de bladeren helpt de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van deze plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek of een plumeau. Gebruik lauwwarm water om eventuele vlekken op de bladeren te verwijderen. Het is belangrijk om de plant regelmatig schoon te maken om de gezondheid en groei te bevorderen.

  De plant heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt om gelijkmatige groei te stimuleren.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals "Syngonium 'Brenda'" ligt tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en koude temperaturen, dit kan schade veroorzaken. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en gezondheid te bevorderen.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% wordt aanbevolen voor de optimale groei van deze plant. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant ook niet in de buurt van airconditioning of verwarming om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  Ideaal is een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te lage pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffen die minder goed worden opgenomen, terwijl een te hoge pH-waarde kan leiden tot voedingsstoftekorten. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te meten en indien nodig bij te stellen.

  Kamerplanten zoals Syngonium hebben regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof die specifiek is samengesteld voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en ongewenste groei, dus wees voorzichtig met het bemesten van uw plant.

 • Omschrijving

  Syngonium 'Brenda' is een mooie en opvallende kamerplant met hartvormige bladeren die variëren in kleur van felroze tot zacht groen en crème. De plant heeft een kruipende groeiwijze en kan goed gedijen in zowel fel licht als schaduwrijke plekken. Syngonium 'Brenda' is een luchtzuiverende plant en is daarom een perfecte keuze voor in huis of op kantoor. Deze plant vereist regelmatig water geven en matige tot hoge luchtvochtigheid om goed te kunnen groeien. Syngonium 'Brenda' is een relatief gemakkelijk te onderhouden plant en voegt een vleugje kleur toe aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.