Pelargonium (Peltatum Grp) 'Bonito'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium 'Bonito' er en hængende geranium med smukke, tofarvede blomster i hvidt og lyserødt. Bladene er grønne og har en karakteristisk rund form. Denne plante er kendt for sin lange blomstringsperiode og er perfekt til hængende kurve eller blomsterkasser. 'Bonito' trives godt i fuld sol og har brug for regelmæssig vanding. Denne geranium tiltrækker sommerfugle og tilføjer et glad og farverigt udseende til enhver have eller altan.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Pelargonium (Peltatum Grp) 'Bonito' er en stedsegrøn haveplante. Planten beholder sine blade hele året rundt. Du kan derfor nyde dens grønne blade, selv om vinteren.

  Planten er ikke vinterhårdfør og skal holdes indendørs i de køligere måneder. Det anbefales at opbevare planten frostfrit. Sørg for et lyst og køligt rum i løbet af vinteren.

  Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) 'Bonito' er generelt let at vedligeholde og kræver lidt opmærksomhed. Den trives godt i solen og har brug for regelmæssig vanding. Den er et populært valg for haveejere på grund af dens lave krav.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Bonito' har brug for tilstrækkelig plads til at vokse og sprede sig. Sørg for at placere ca. 30-40 centimeter mellem hver plante for at sikre tilstrækkelig luftcirkulation og sollys. Husk, at Pelargoniums trives godt i veldrænet jord.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Bonito' trives bedst i fuld sol eller halvskygge. I skyggen vil planten vokse og blomstre mindre godt. Vælg derfor et sted med tilstrækkelig sollys.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Bonito' har brug for vand gennemsnitligt en til to gange om ugen, afhængigt af mængden af sollys og temperatur. Sørg for, at jorden ikke tørrer ud mellem vandingerne, men undgå også vandoverløb. Giv vand direkte til rødderne og undgå at vådgøre bladene.

  Ja, Pelargonier generelt kan tiltrække sommerfugle og bier på grund af deres nektarrige blomster. Det er et godt valg for at tiltrække bestøvere til haven.

  Pelargoniums bidrager ikke betydeligt til biodiversiteten, da de primært dyrkes på grund af deres dekorative værdi. Planter, der er hjemmehørende og producerer nektar, er generelt bedre for biodiversiteten i en have.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Bonito' blomstrer normalt fra maj til september og kan blomstre i op til 12 uger.

  Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) 'Bonito' kan godt tåle fuld sol og trives bedst på et solrigt sted. Sørg dog for, at planten får tilstrækkeligt med vand for at undgå udtørring. Det er også vigtigt at gøde jorden regelmæssigt for optimal vækst.

  Nej, Pelargonium-planter er ikke spiselige. Det er vigtigt ikke at indtage dele af disse planter, da de kan indeholde giftige stoffer. De er beregnet til dekorative formål i haven.

  Pelargonium Bonito har begrænsede støjreducerende egenskaber på grund af dens tætte blade og kompakte vækst. Det er dog ikke så effektivt som nogle andre planter med større blade eller tykkere stængler. Generelt set hjælper enhver plante lidt med at absorbere lyd i et rum.

 • For at holde planten i form og fremme blomstringen, anbefales det at beskære regelmæssigt. Fjern visne blomster og beskær lange skud tilbage. Det bedste tidspunkt at beskære er om foråret eller efter blomstringen.

  Giv denne plante regelmæssigt vand, især i tørre perioder. Sørg for, at jorden er let fugtig, men ikke gennemblødt. Undgå at planten står i en vandpyt for at undgå rodrot.

  Den bedste pottejord til denne plante er en luftig og veldrænet pottejord, der er rig på næringsstoffer. Sørg for, at pottejorden indeholder tilstrækkelig humus til en god vækst og blomstring af planten. Af og til befrugtning med specielle gødninger til blomstrende planter kan fremme plantens sundhed og blomstringsperiode.

  Denne plante kræver en veldrænet jord med en gennemsnitlig frugtbarhed. Sørg for, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot. Tilføj organisk materiale for at forbedre jordens struktur.

  Denne plante trives bedst på en solrig placering, men kan også tåle lidt let skygge. Sørg for, at planten har tilstrækkelig beskyttelse mod kraftig vind og frost. Sørg også for en veldrænet jord for at undgå rådne rødder.

  Om vinteren er det vigtigt at bringe denne plante indendørs eller beskytte den mod frost ved f.eks. at bruge et beskyttelsesdække eller -klæde. Sørg for et frostfrit og lyst sted i løbet af de koldere måneder. Vanding skal også reduceres i hvileperioden om vinteren.

  Planten skal have regelmæssig vanding og skal af og til gødes. Beskær visne blomster for at fremme ny vækst, og sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys og varme. Om nødvendigt skal planten omplantes om foråret for at fremme væksten.

  Have behov for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen. Brug en gødning specielt til blomstrende planter. Overgødskning kan føre til udtømning af jorden og skade planten.

  Brugen af mulch omkring planten kan hjælpe med at holde på fugtigheden i jorden, reducere ukrudt og beskytte rødderne mod temperatursvingninger. Mulch kan bestå af organisk materiale som træflis, kompost eller halm. Sørg for, at mulchlaget ikke kommer direkte op ad plantens stængler.

  Jordens surhedsgrad for havplanter varierer normalt mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at kontrollere jordens pH-værdi, inden du tilføjer nye planter, for at sikre, at planterne kan optage de korrekte næringsstoffer. Hvis pH-værdien er for høj eller for lav, kan det påvirke plantens vækst og sundhed.

  For at bekæmpe skadedyr på denne plante kan naturlige fjender som marihøns og snyltehvepse anvendes. Derudover hjælper regelmæssig kontrol med bladlus og trips med at tage hurtig handling. Brug af biologiske bekæmpelsesmidler kan også være effektivt.

 • Beskrivelse

  De Pelargonium 'Bonito' er en hængende geranium med smukke, tofarvede blomster i hvidt og lyserødt. Bladene er grønne og har en karakteristisk rund form. Denne plante er kendt for sin lange blomstringsperiode og er perfekt til hængende kurve eller blomsterkasser. 'Bonito' trives godt i fuld sol og har brug for regelmæssig vanding. Denne geranium tiltrækker sommerfugle og tilføjer et glad og farverigt udseende til enhver have eller altan.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.