Ficus benjamina

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina, ook wel treurvijg genoemd, is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren. Deze plant heeft een elegante uitstraling door de hangende takken en smalle bladeren. De Ficus benjamina heeft regelmatig licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de luchtvochtigheid hoog te houden. Deze plant kan goed groeien in een pot en is een populaire keuze voor in huis of op kantoor.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Ficus benjamina heeft niet veel nodig qua verzorging en is dus makkelijk in onderhoud. Geef de plant regelmatig water en zet hem op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Snoei de plant af en toe om hem gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een lichte plek zonder direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen. Het is aan te raden om de plant dicht bij een raam te plaatsen.

  De plant moet regelmatig water krijgen, vooral in de zomer wanneer de grond droog aanvoelt. Het is aan te raden om ongeveer één keer per week water te geven, maar controleer altijd eerst of de grond echt droog is voordat je water geeft. Het is beter om minder vaak maar voldoende water te geven dan te veel water in één keer.

  De plant houdt van helder, indirect licht maar vermijd felle zonnestralen. Zet de plant niet direct voor het raam, maar op een plek waar het licht gefilterd wordt. Te veel direct zonlicht kan bladeren verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste in een omgeving met een gematigde tot warme temperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden, zodat hij goed kan groeien en bloeien. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten waar hij voldoende licht en warmte krijgt.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus, en de bloei kan enkele weken aanhouden.

  Ja, deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. De bladeren helpen schadelijke stoffen in de lucht te filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het is een goede keuze als kamerplant voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden voor een goede ontwikkeling.

 • De Ficus benjamina kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm en grootte van de plant te behouden. Het is belangrijk om tijdens het snoeien scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om beschadiging van de plant te voorkomen. Verwijder dood en beschadigd blad en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de grond echter niet te nat worden, dit kan leiden tot wortelrot. Het is het beste om de plant water te geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een potgrond die goed vocht vasthoudt en een goede drainage heeft. Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan voedzame potgrond. Het is aan te raden om de potgrond regelmatig te verversen voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Bodemkwaliteit is belangrijk bij het kweken van deze plantensoort. Ze hebben goed doorlatende grond nodig en gedijen goed in vochtige, maar niet drassige grond. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen voor een optimale groei.

  De plant heeft veel licht nodig maar geen direct zonlicht. Houd de grond vochtig, maar vermijd te veel water geven. Af en toe stof afnemen van de bladeren bevordert de groei.

  De bladeren van deze plant kunnen regelmatig worden afgenomen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Vermijd echter het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien dit de bladeren kan beschadigen. Het is ook aan te raden om af en toe de bladeren te sproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Ficus benjamina heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een locatie met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot bladverlies.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurwisselingen. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor het gedijen van deze plant.

  Kamerplanten gedijen het best bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot bruine bladranden en bladval. Het is daarom belangrijk om de luchtvochtigheid te verhogen door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Kamerplanten zoals Ficus benjamina gedijen het beste in een neutrale tot lichtzure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Te zure of te basische grond kan leiden tot voedingsproblemen en slechte groei. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Voor deze plant is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten en volg de doseringsinstructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Geef de plant geen mest in de wintermaanden wanneer de groei vertraagt.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina, ook wel treurvijg genoemd, is een prachtige kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren. Deze plant heeft een elegante uitstraling door de hangende takken en smalle bladeren. De Ficus benjamina heeft regelmatig licht nodig, maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de luchtvochtigheid hoog te houden. Deze plant kan goed groeien in een pot en is een populaire keuze voor in huis of op kantoor.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.