Guzmania 'Papilio'

Guzmania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Guzmania 'Papilio' is een tropische plant met opvallende bladeren die lijken op vlindervleugels. De plant heeft heldere groene bladeren met rode en paarse strepen en een roze bloeikop in het midden. Guzmania 'Papilio' staat bekend om zijn decoratieve uitstraling en wordt vaak gebruikt als kamerplant. Deze plant gedijt goed in een lichte omgeving met regelmatig water geven en hoge luchtvochtigheid. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die een exotische sfeer kan toevoegen aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed bij normale kamertemperatuur en lichtomstandigheden. Regelmatig besproeien en voeden met plantenvoeding is voldoende om hem gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet hem op een plek met helder, indirect licht, maar vermijd direct zonlicht. Met voldoende licht zal de plant gezond blijven en goed gedijen.

  De plant heeft 1 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Zorg ervoor dat er geen water in de kelk van de plant blijft staan.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht krijgt. Te veel fel zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is aan te raden om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit direct zonlicht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek met veel licht, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid hoog is voor optimale groei.

  De plant bloeit vanaf de zomermaanden en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren. Na de bloei zal de plant nieuwe bloemen produceren en kan dit proces zich herhalen.

  Ja, de plant Guzmania staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn decoratieve bladeren en bloemen.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Het is niet nodig om de Guzmania 'Papilio' te snoeien, aangezien het geen plant is die regelmatig gesnoeid hoeft te worden. Mocht er toch dood of beschadigd blad aanwezig zijn, dan kan dit voorzichtig worden afgeknipt met een scherpe schaar of snoeischaar. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op eventuele problemen en deze op tijd aan te pakken om de gezondheid van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen voordat je opnieuw water geeft. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig die vocht vasthoudt maar niet drassig wordt. Een mix van schors, veenmos en perliet is ideaal voor een gezonde groei. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren en indien nodig bij te vullen of te vervangen.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en vermengd met veel organisch materiaal. Een lichte, zure grond is het meest geschikt voor deze kamerplant. Het is belangrijk om regelmatig de bodem te controleren en de plant te voorzien van de juiste voedingsstoffen.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond altijd licht vochtig, maar voorkom dat de plant met zijn wortels in het water staat. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe worden afgeveegd met een vochtige doek om stof te verwijderen. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen.

  Guzmania 'Papilio' heeft helder indirect licht nodig en kan niet goed tegen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met veel licht, maar niet in de volle zon. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze plant.

  Guzmania 'Papilio' gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om grote temperatuurverschillen te vermijden en de plant uit de buurt van tocht te houden. Een warme en stabiele klimaat is ideaal voor deze plant.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet gemiddeld tussen de 40% en 60% liggen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren en groeiproblemen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig bij te sturen met geschikte meststoffen. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor optimale groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels en bladeren van de plant.

 • Omschrijving

  Guzmania 'Papilio' is een tropische plant met opvallende bladeren die lijken op vlindervleugels. De plant heeft heldere groene bladeren met rode en paarse strepen en een roze bloeikop in het midden. Guzmania 'Papilio' staat bekend om zijn decoratieve uitstraling en wordt vaak gebruikt als kamerplant. Deze plant gedijt goed in een lichte omgeving met regelmatig water geven en hoge luchtvochtigheid. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die een exotische sfeer kan toevoegen aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.