Hyacinthus orientalis Multiflora type

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hyacinthus orientalis Multiflora is een variant van de Hyacint met meerdere bloemtrossen per bol. De plant heeft lange, smalle bladeren en een compacte bloemtros met meerdere kleine bloemetjes. De bloemen hebben een intense geur en komen voor in verschillende kleuren zoals wit, roze, blauw en paars. De Hyacinthus orientalis Multiflora bloeit in het voorjaar en kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hyacinthus orientalis Multiflora type is makkelijk in onderhoud. Het enige wat je hoeft te doen is regelmatig water geven en zorgen voor voldoende zonlicht. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft.

  De plant heeft veel natuurlijk licht nodig, bij voorkeur indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien om gelijkmatige groei te bevorderen. Plaats de plant niet te dicht bij een raam met direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  De Hyacinthus orientalis Multiflora type heeft behoefte aan regelmatig water geven. Het is aan te raden om de grond vochtig te houden, maar niet te laten doorweken. Over het algemeen kan de plant één tot twee keer per week water nodig hebben.

  De Hyacinthus orientalis Multiflora type geeft de voorkeur aan helder, indirect zonlicht in plaats van direct zonlicht. Felle zon kan de plant beschadigen en veroorzaken dat de bloemen verkleuren. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar hij beschermd is tegen de felle zon.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat om goed te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en te beschermen tegen koude temperaturen.

  De Hyacinthus orientalis Multiflora type bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, kamerplanten, zoals de Hyacinthus orientalis Multiflora type, dragen bij aan het zuiveren van de lucht in huis. Deze planten kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit door schadelijke stoffen te absorberen en zuurstof te produceren. Het regelmatig water geven en verzorgen van de plant is belangrijk om deze eigenschappen te behouden.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte locatie te plaatsen om optimaal te kunnen groeien. Vermijd te hoge of te lage temperaturen, dit kan de plant schaden.

 • De plant hoeft niet gesnoeid te worden, tenzij de bloemen zijn uitgebloeid en verwijderd moeten worden. Knip de bloemstelen net boven de bol af om de plant gezond te houden. Verwijder ook eventuele vergeelde bladeren om de uitstraling van de plant te behouden.

  De Hyacinthus orientalis Multiflora type heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant nat is. Geef water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Hyacinthus orientalis Multiflora type gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in het water staan. Kies een potgrond met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei van de plant.

  De Hyacinthus orientalis Multiflora type gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te drassig. Voeg indien nodig wat meststof toe om de groei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, laat de grond niet uitdrogen maar zorg voor een goede drainage. Geef de plant af en toe plantenvoeding en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht.

  De bladeren van deze plant kunnen stof verzamelen, dus het is belangrijk om ze regelmatig af te vegen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit schade kan veroorzaken aan de bladeren. Verwijder ook regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats hem bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 20 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperatuurwisselingen. Zorg ervoor dat de plant op een plek staat waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid moet voor deze plant optimaal zijn, tussen de 50% en 60%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Dit zal helpen de plant gezond te houden en uitdroging te voorkomen.

  De Hyacinthus orientalis Multiflora type heeft een voorkeur voor een lichtzure tot neutrale grond. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen of bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal van maart tot september, ongeveer elke 4 weken.

 • Omschrijving

  De Hyacinthus orientalis Multiflora is een variant van de Hyacint met meerdere bloemtrossen per bol. De plant heeft lange, smalle bladeren en een compacte bloemtros met meerdere kleine bloemetjes. De bloemen hebben een intense geur en komen voor in verschillende kleuren zoals wit, roze, blauw en paars. De Hyacinthus orientalis Multiflora bloeit in het voorjaar en kan zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.