Spathiphyllum 'Alfa'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spathiphyllum 'Alfa' is een variant van de populaire tropische plant Vredeslelie. Deze plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en opvallende witte bloemen die lijken op lepelvormige kelken. De Spathiphyllum 'Alfa' is een makkelijk te verzorgen kamerplant die weinig licht nodig heeft en regelmatig water geeft. De plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak gebruikt in kantoren en binnenruimtes. De Spathiphyllum 'Alfa' voegt een vleugje frisheid en elegantie toe aan elke ruimte en is een mooie aanvulling op je groene collectie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Spathiphyllum is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft niet veel licht nodig en kan goed gedijen bij regelmatig water geven en af en toe bemesten. Deze plant is geschikt voor beginners en heeft weinig last van ziektes en plagen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen indirect licht nodig. Plaats de plant niet in direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Houd de plant ongeveer 2-3 meter van een raam op het oosten of westen voor de beste groei.

  De plant heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en lichtinval in de kamer. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant water nodig heeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en gedijt beter op een plek met indirect licht. Felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren. Het is daarom beter om de plant op een plek te zetten waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen te houden. Het is aan te raden om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De plant bloeit meestal in de lente en zomermaanden en kan bloeien tot wel 10 weken.

  Ja, de Spathiphyllum is luchtzuiverend en staat bekend om het vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren. Deze plant kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is daarom een populaire keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Een te lage of te hoge temperatuur kan schadelijk zijn voor de plant.

 • Kamerplanten zoals de Spathiphyllum kunnen gesnoeid worden door het verwijderen van dode of beschadigde bladeren. Eventueel kunnen te lange stelen ingekort worden. Snoeien bevordert de groei en gezondheid van de plant.

  De plant heeft regelmatig water nodig, houd de grond licht vochtig. Voorkom dat de wortels in water blijven staan, dit kan wortelrot veroorzaken. Geef in de wintermaanden minder water dan in de zomer.

  Kamerplanten zoals deze hebben baat bij een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond niet te nat of te droog is, en indien nodig water te geven. Voor een optimale groei en bloei kan potgrond speciaal voor kamerplanten gebruikt worden.

  De bodemkwaliteit moet vochtig en goed doorlatend zijn, vermijd te natte grond. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei. Zorg voor voldoende voedingsstoffen in de grond door regelmatig meststoffen toe te voegen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen zal de gezondheid van de plant bevorderen.

  Je kunt de bladeren van de plant voorzichtig afstoffen met een zachte doek of met lauw water besproeien om ze schoon te maken. Zorg ervoor dat je de bladeren niet te ruw behandelt om beschadiging te voorkomen. Het regelmatig schoonmaken van de bladeren zorgt ervoor dat de plant vrij kan ademen en het zonlicht goed kan opnemen.

  De Spathiphyllum 'Alfa' heeft behoefte aan helder, indirect licht maar verdraagt ook minder lichte omstandigheden. Plaats de plant niet in direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant is tussen de 15-23 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en extremen in temperatuur. Veranderingen in temperatuur kunnen stress veroorzaken en de groei van de plant belemmeren.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor deze plant om goed te gedijen. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door de plant op een schotel met water te zetten. Een luchtbevochtiger kan ook helpen bij het handhaven van de juiste luchtvochtigheid.

  De zuurgraad van de bodem voor de plant Spathiphyllum 'Alfa' moet neutraal tot licht zuur zijn. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een goede groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aanpassingen te doen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een speciale kamerplantenmest tijdens het groeiseizoen en verminder de bemesting in de winter. Te veel mest kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Spathiphyllum 'Alfa' is een variant van de populaire tropische plant Vredeslelie. Deze plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en opvallende witte bloemen die lijken op lepelvormige kelken. De Spathiphyllum 'Alfa' is een makkelijk te verzorgen kamerplant die weinig licht nodig heeft en regelmatig water geeft. De plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en wordt vaak gebruikt in kantoren en binnenruimtes. De Spathiphyllum 'Alfa' voegt een vleugje frisheid en elegantie toe aan elke ruimte en is een mooie aanvulling op je groene collectie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.