Anthurium (Andreanum Grp) Arizona

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Arizona is een prachtige kamerplant met glanzende donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen. De plant bloeit bijna het hele jaar door en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan elke ruimte. De bloemen hebben een kenmerkende en interessante vorm, waardoor ze een echte blikvanger zijn. Anthuriums zijn over het algemeen gemakkelijk te verzorgen en gedijen goed bij voldoende licht en regelmatig water geven. De Anthurium Arizona voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke woonkamer, kantoor of slaapkamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) Arizona plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft slechts af en toe water nodig en gedijt goed bij een lichte standplaats. Snoeien is zelden nodig, waardoor deze plant perfect is voor mensen met een druk leven.

  Ja, de Anthurium houdt van veel licht en kan het beste worden geplaatst op een plek met indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Een raam op het oosten of westen is ideaal.

  De Anthurium heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer één keer per week. Controleer altijd de vochtigheid van de grond voordat je water geeft om te voorkomen dat de plant te nat wordt. Zorg ervoor dat de grond tussen waterbeurten door licht vochtig blijft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, maar heeft wel licht nodig. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan bladeren verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en te zorgen voor een constante warme omgeving. Warmte en vochtigheid bevorderen de groei en bloei van deze plant.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Arizona bloeit meestal in de maanden april tot en met september. De bloei kan enkele maanden aanhouden.

  Ja, de Anthurium plant staat bekend om het zuiveren van de lucht en het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het helpt bij het verwijderen van schadelijke stoffen en het verhogen van de luchtvochtigheid.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurveranderingen.

 • Het snoeien van de Anthurium (Andreanum Grp) Arizona is niet nodig. Verwijder alleen dode of beschadigde bladeren om de plant gezond te houden. Desgewenst kunnen uitgebloeide bloemen worden weggeknipt om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Laat de grond licht opdrogen tussen gietbeurten om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water en vermijd het besproeien van de bladeren.

  De Anthurium Arizona heeft behoefte aan een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Een speciale orchideeën- of Anthurium potgrond is aan te raden. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Arizona heeft behoefte aan een goed doorlatende grond met veel organisch materiaal. Een luchtige potgrond met een laagje hydrokorrels onderin de pot is ideaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat wordt.

  De Anthurium Arizona heeft behoefte aan een lichte standplaats en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Anthurium Arizona kan worden schoongemaakt door regelmatig stof van de bladeren te verwijderen met een vochtige doek. Voor hardnekkig vuil kan de plant worden besproeid met lauw water en voorzichtig worden afgeveegd. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht tijdens het reinigen om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) Arizona heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Zorg ervoor dat de plant regelmatig gedraaid wordt, zodat alle bladeren gelijkmatig kunnen profiteren van het licht.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten zoals Anthurium (Andreanum Grp) Arizona ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of temperatuurschommelingen. Temperaturen onder de 15 graden Celsius kunnen schade aan de plant veroorzaken.

  Kamerplanten zoals de Anthurium doen het goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bruine randen, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelproblemen kan veroorzaken. Het is daarom belangrijk om de luchtvochtigheid in huis goed in de gaten te houden en indien nodig bij te sturen.

  De Anthurium plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde van ongeveer 6.0 tot 7.0 is ideaal voor deze plant. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur of te basisch is voor de optimale groei en gezondheid van de plant.

  De Anthurium heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen, vanaf het voorjaar tot het einde van de zomer. Gebruik een vloeibare meststof voor bloeiende kamerplanten en pas de dosering aan volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met het gebruik van kunstmest.

 • Omschrijving

  De Anthurium Arizona is een prachtige kamerplant met glanzende donkergroene bladeren en opvallende rode bloemen. De plant bloeit bijna het hele jaar door en zorgt voor een vrolijke en kleurrijke toevoeging aan elke ruimte. De bloemen hebben een kenmerkende en interessante vorm, waardoor ze een echte blikvanger zijn. Anthuriums zijn over het algemeen gemakkelijk te verzorgen en gedijen goed bij voldoende licht en regelmatig water geven. De Anthurium Arizona voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke woonkamer, kantoor of slaapkamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.