Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Danenborg'

Pelargonium (Grandiflorum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Danenborg' is een compacte en bossige plant met opvallende bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen hebben een groot formaat en vormen mooie bloemhoofden. De bladeren zijn groen van kleur en hebben een lichte geur wanneer ze worden aangeraakt. Deze plant is perfect voor in potten op het terras of balkon en bloeit gedurende de zomermaanden. 'Danenborg' is een veelzijdige en makkelijk te verzorgen plant die een vrolijke uitstraling geeft aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige locatie. Regelmatig snoeien bevordert de bloei.

  Ja, Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Danenborg' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant daarom op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag indirect zonlicht krijgt.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Danenborg' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door iets kan opdrogen.

  Deze plant houdt van de felle zon en doet het goed op een zonnige plek in huis. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens warme dagen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende luchtvochtigheid heeft.

  Ja, de Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Danenborg' houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-24 °C. Het is belangrijk dat de plant op een warme en zonnige plek staat om goed te kunnen groeien. Zorg er ook voor dat de plant beschermd is tegen tocht en kou.

  Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Danenborg' bloeit meestal van de lente tot de herfst en de bloeiperiode kan enkele maanden duren.

  Ja, de plant heeft slechts een beperkt vermogen om de lucht te zuiveren. Het staat bekend om zijn decoratieve bloemen en geurige bladeren, maar het heeft geen significant effect op de luchtkwaliteit in een binnenruimte.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een optimale groei en bloei van de plant. Het is belangrijk dat de plant niet te koud of te warm staat.

 • Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Danenborg' kan het beste gesnoeid worden in het voorjaar om de plant te verjongen en de groei te bevorderen. Verwijder dode, zieke of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Knip de stelen terug tot net boven een bladknoop voor een compacte vorm.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, maar let op dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten in. Geef in de lente en zomer wat meer water dan in de herfst en winter.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet doorweekt, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig meststoffen om gezonde groei te stimuleren.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Danenborg' heeft behoefte aan goed doorlatende en voedzame potgrond. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Geef de plant regelmatig voeding voor bloeiende planten om gezonde groei te stimuleren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren.

  Pelargonium 'Danenborg' kan worden schoongemaakt door het afstoffen van de bladeren met een zachte doek. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Af en toe kan de plant ook onder de douche worden gezet om stof te verwijderen.

  De Pelargonium (Grandiflorum Grp) 'Danenborg' heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant bij voorkeur op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de warmste uren van de dag. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-24 graden Celsius. Vermijd extreme hitte of kou, en zorg voor een constante temperatuur. Zet de plant niet op een tochtige plek.

  Pelargoniums houden van een gemiddelde luchtvochtigheid in huis. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en droge lucht te houden. Af en toe besproeien met water kan helpen de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor een optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals deze hebben regelmatige bemesting nodig tijdens de groeiperiode om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof om de plant te voorzien van voldoende voedingsstoffen. Pas op met overbemesting, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'Danenborg' is een compacte en bossige plant met opvallende bloemen in verschillende tinten roze en wit. De bloemen hebben een groot formaat en vormen mooie bloemhoofden. De bladeren zijn groen van kleur en hebben een lichte geur wanneer ze worden aangeraakt. Deze plant is perfect voor in potten op het terras of balkon en bloeit gedurende de zomermaanden. 'Danenborg' is een veelzijdige en makkelijk te verzorgen plant die een vrolijke uitstraling geeft aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.