Tulipa (Triumph Grp) 'Inzell'

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Tulipa 'Inzell' is een prachtige vroegbloeiende tulpensoort met opvallende bloemen in de kleuren roze en wit. De bloemblaadjes hebben een lichte glans en vormen een mooie kelkvormige bloem. Deze tulpensoort groeit uit tot een hoogte van ongeveer 40-50 cm en bloeit in het voorjaar. 'Inzell' is een sterke en betrouwbare tulp die goed gedijt in de tuin of in potten op het terras. Deze tulpensoort is een aanwinst voor elke tuin en trekt bijen en vlinders aan.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Tulipa (Triumph Grp) 'Inzell' is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Zolang de plant voldoende water en zonlicht krijgt, zal hij goed gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op ziekten en plagen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet hem op een zonnige plek in huis voor de beste resultaten. Direct zonlicht wordt goed verdragen.

  De tulpenplant heeft normaal gesproken één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  De plant houdt van een plek met indirect zonlicht en kan het beste worden geplaatst op een plek waar de felle zon niet rechtstreeks op de bladeren schijnt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen te veel fel zonlicht.

  Ja, tulpen houden van warmte en hebben een minimale temperatuur van ongeveer 15 graden Celsius nodig om goed te groeien. Ze gedijen het beste bij een constante temperatuur en vermijden plotselinge temperatuurschommelingen. Het is daarom belangrijk om ze op een warme en zonnige plek te zetten.

  De Tulipa (Triumph Grp) 'Inzell' bloeit in de maanden april en mei. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, kamerplanten in het algemeen zijn luchtzuiverend en helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is dus zeker mogelijk dat deze plant ook bijdraagt aan het zuiveren van de lucht. Denk er wel aan dat planten niet als vervanging voor goede ventilatie dienen.

  De plant houdt van een plek met een gematigde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze temperaturen zorgen voor de ideale groeiomstandigheden voor de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hoge of te lage temperaturen.

 • Tulpen hoeven niet te worden gesnoeid. Laat de bladeren en stengels pas verwelken voordat je ze voorzichtig verwijdert. Dit helpt de bol om weer voedingsstoffen op te slaan voor de volgende bloeiperiode.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Houd de potgrond licht vochtig tijdens de groeiperiode en verminder de watergift tijdens de rustperiode.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH. Kies bij voorkeur een potgrond die verrijkt is met voedingsstoffen en organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan voedingsstoffen voor een optimale groei. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 is ideaal voor deze plant.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, met name tijdens het groeiseizoen. Het is belangrijk om de bloemen te verwijderen zodra ze zijn uitgebloeid om de energie van de plant te behouden. Zorg voor voldoende licht en voeding voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om de bladeren van deze plant regelmatig af te nemen met een vochtige doek om stof te verwijderen. Ook kun je dode bladeren en bloemen voorzichtig verwijderen om de plant een verzorgde uitstraling te geven. Vergeet niet om af en toe de pot waar de plant in staat schoon te maken om overtollig vuil te verwijderen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en doet het het beste op een zonnige plek in huis. Zorg ervoor dat de plant voldoende natuurlijk licht krijgt, bij voorkeur minstens 6 uur per dag. Vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18°C en 22°C overdag en rond de 15°C 's nachts. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Het regelmatig controleren van de kamertemperatuur kan helpen om de plant gezond te houden.

  Kamerplanten zoals tulpen gedijen goed bij een normale luchtvochtigheid in huis. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid niet te laag te laten worden, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheid te behouden.

  De zuurgraad van de bodem voor kamerplanten zoals Tulipa (Triumph Grp) 'Inzell' moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te behouden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het regelmatig testen van de bodem en het aanpassen van de zuurgraad indien nodig, kan helpen om de plant optimaal te laten gedijen.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, meestal van de lente tot de herfst. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Tulipa 'Inzell' is een prachtige vroegbloeiende tulpensoort met opvallende bloemen in de kleuren roze en wit. De bloemblaadjes hebben een lichte glans en vormen een mooie kelkvormige bloem. Deze tulpensoort groeit uit tot een hoogte van ongeveer 40-50 cm en bloeit in het voorjaar. 'Inzell' is een sterke en betrouwbare tulp die goed gedijt in de tuin of in potten op het terras. Deze tulpensoort is een aanwinst voor elke tuin en trekt bijen en vlinders aan.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.