Crocus vernus 'Pickwick'

Crocus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Crocus vernus 'Pickwick' er en tidligt blomstrende forårsblomst, der tilhører lily-familien. Blomsten har lilla og hvide stribede blomsterblade og en gulorange støvdrager i midten. Planten bliver cirka 10-15 cm høj og blomstrer fra februar til marts. Det er en hårdfør og nem at dyrke løgvækst, der trives godt i sollys og veldrænet jord. Crocus vernus 'Pickwick' er et populært valg til blomsterbede, stenbede og græskanter på grund af dens livlige og farverige blomster.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • De Crocus vernus 'Pickwick' er generelt let at vedligeholde. De kræver en veldrænet jord og tilstrækkeligt med sollys. At give regelmæssig vanding og lejlighedsvis gødning vil hjælpe med at holde planten sund.

  Ja, Crocus vernus 'Pickwick' har brug for meget lys for at vokse og blomstre ordentligt. Placer planten derfor et sted, hvor den får tilstrækkeligt med sollys. Et vindue mod syd er ofte velegnet til dette.

  Crocus vernus 'Pickwick' har brug for vand ugentligt. Sørg for, at jorden altid er fugtig, men ikke gennemblødt. Giv planten lidt mindre vand om vinteren end om sommeren.

  Denne plante trives bedst i en lys og solrig placering, men undgå direkte sollys på bladene for at undgå forbrænding. Et sted med indirekte sollys anbefales for plantens sundhed.

  Ja, Crocus vernus 'Pickwick' kan lide varme, fordi det er en stueplante og trives ved indendørstemperaturer mellem 15-20°C. Det er vigtigt at placere planten et varmt og lyst sted for at fremme blomstringen. For meget kulde kan hæmme plantens vækst.

  Denne plante blomstrer i februar og marts måneder. Blomstringsperioden varer cirka 2-3 uger.

  Ja, planten er luftrensende og bidrager til at forbedre luftkvaliteten i hjemmet.

  Planten trives bedst på et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette giver de ideelle vækstbetingelser og blomstring. Det er vigtigt ikke at udsætte planten for ekstreme varme eller kulde.

 • Planten behøver ikke beskæres, da blomsterne og bladene naturligt visner efter blomstringsperioden. Fjern døde blade og blomster for at give planten et velplejet udseende. Brug handsker, mens du fjerner bladene for at undgå pletter på hænderne.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding, især under blomstringsperioden. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men undgå at rødderne står i vand. Giv planten vand ved stuetemperatur og lad ikke pottejorden helt tørre ud mellem vandingerne.

  Denne plante trives i godt drænet pottemuld med en neutral pH-værdi. Det er vigtigt, at pottemulden ikke forbliver for våd for at undgå rådne rødder. Brug en kvalitetspottemuld til stueplanter for at holde planten sund.

  Denne plante trives bedst i veldrænet jord og foretrækker kalkholdige jordbundsforhold. Sørg for, at jorden er tilstrækkeligt fugtig, men undgå stillestående vand for at undgå rodrot. Tilføj organisk materiale for at forbedre jordkvaliteten og holde planten sund.

  Planten skal have regelmæssig vanding, men undgå at jorden bliver alt for fugtig. Placer planten et lyst sted med indirekte sollys. Fjern regelmæssigt døde blomster for at fremme blomstringen.

  Det anbefales at holde planten ren ved regelmæssigt at tørre støv af bladene med en fugtig klud. Undgå brug af kemiske rengøringsmidler, da disse kan beskadige planten. For optimal vækst og blomstring anbefales det at fjerne døde blade og blomsterrester.

  Crocus vernus 'Pickwick' har brug for meget lys for at vokse godt. Placer planten et sted, hvor den kan modtage mindst 6 timer om dagen med indirekte sollys. For lidt lys kan resultere i svag vækst og færre blomster.

  De Crocus vernus 'Pickwick' trives bedst ved en gennemsnitlig stuetemperatur mellem 16-24°C. Sørg for, at planten ikke udsættes for træk eller ekstreme temperatursvingninger. Det er vigtigt at holde planten væk fra varmekilder som radiatorer eller direkte sollys.

  Luftfugtigheden for denne stueplante bør være moderat, med en præference for et normalt fugtigt klima. Det er vigtigt at undgå at udsætte planten for for tør eller for fugtig luft for at holde den sund. Det kan hjælpe at regulere luftfugtigheden ved regelmæssigt at sprøjte planten og holde den væk fra aircondition eller opvarmning.

  Crocus vernus 'Pickwick' foretrækker en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6,0 og 7,0 er ideel for denne plante. En for sur eller for basisk jord kan påvirke plantens vækst og blomstring negativt.

  Crocus vernus 'Pickwick' planten har brug for moderat gødning i vækstsæsonen. Brug en langsomt frigivende gødning til blomstrende planter for at fremme vækst og blomstring. Vær forsigtig med ikke at bruge for meget gødning, da dette kan føre til rodforbrænding.

 • Beskrivelse

  Crocus vernus 'Pickwick' er en tidligt blomstrende forårsblomst, der tilhører lily-familien. Blomsten har lilla og hvide stribede blomsterblade og en gulorange støvdrager i midten. Planten bliver cirka 10-15 cm høj og blomstrer fra februar til marts. Det er en hårdfør og nem at dyrke løgvækst, der trives godt i sollys og veldrænet jord. Crocus vernus 'Pickwick' er et populært valg til blomsterbede, stenbede og græskanter på grund af dens livlige og farverige blomster.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.