Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Veria Dark'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum 'Veria Dark' is een prachtige potchrysant met diep paarse bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een warme uitstraling en bloeien rijkelijk in de herfst. Deze plant is zeer geschikt als decoratieve potplant en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. De 'Veria Dark' heeft weinig onderhoud nodig en is een mooie aanvulling op elk tuin of interieur. Het is een populaire keuze voor het opfleuren van de herfsttuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Chrysanten zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden en hebben niet veel aandacht nodig. Ze kunnen goed gedijen in kamers met voldoende licht en regelmatige bewatering. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Ja, de Chrysanthemum plant heeft veel licht nodig en doet het het beste op een plek met helder, indirect zonlicht. Plaats de plant dicht bij een raam waar het dagelijks ten minste 4-6 uur zonlicht ontvangt. Onvoldoende licht kan leiden tot verminderde bloei en groei van de plant.

  Deze plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is maar niet te nat. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je weer water geeft.

  De plant houdt van helder, indirect licht en verdraagt geen felle zon. Plaats de plant op een plek met voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het beste is een plekje bij een raam op het oosten of westen.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Veria Dark' houdt van warmte en gedijt goed bij een constante kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht en temperatuurschommelingen te houden om de groei en bloei te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant op een zonnige plek staat om optimaal van de warmte te kunnen genieten.

  Deze plant bloeit meestal in de maanden september en oktober. De bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, deze plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de lucht in huis te verbeteren. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis. Het is belangrijk om regelmatig te zorgen voor voldoende licht en water voor een optimale werking.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Temperaturen buiten dit bereik kunnen schadelijk zijn voor de plant en de groei beïnvloeden. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor de gezondheid van de plant.

 • Om de plant compact te houden, kan regelmatig snoeien nodig zijn. Verwijder dode bloemen en bladeren om de groei te bevorderen. Snoei na de bloeiperiode om de plant gezond te houden.

  De Chrysanthemum heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is, maar niet drassig. Geef water aan de plant zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Veria Dark' groeit het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Kies een potgrond speciaal voor kamerplanten voor de beste resultaten.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Veria Dark' gedijt het best in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg voor een grond die rijk is aan organisch materiaal en vermijd zware kleigrond. Regelmatig bemesten en bewateren is belangrijk voor een gezonde groei van deze plant.

  Chrysanten hebben regelmatig water nodig en houden van een lichte standplaats. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer voor een goede groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het beste een vochtige doek gebruiken om stof van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het regelmatig afnemen van stof zorgt ervoor dat de plant goed kan ademen en gezond blijft.

  Deze plant heeft veel helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem in de buurt van een raam op het oosten of westen voor de beste groeiresultaten. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Veria Dark' gedijt het best bij een constante binnentemperatuur tussen de 15 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht en plotse temperatuurschommelingen, dit kan de gezondheid van de plant negatief beïnvloeden. Houd de plant weg van warmtebronnen zoals radiatoren en direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40% en 60% liggen voor optimale groei. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter wanneer de verwarming aan staat. Het regelmatig besproeien van de bladeren helpt de luchtvochtigheid te verhogen.

  De zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten zoals Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Veria Dark' moet licht zuur tot neutraal zijn. Een pH tussen 6.0 en 7.0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te testen en indien nodig aanpassingen te maken.

  Kamerplanten zoals Chrysanthemum hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof en volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Het is aan te raden om in de lente en zomermaanden maandelijks te bemesten en in de herfst en wintermaanden minder frequent.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum 'Veria Dark' is een prachtige potchrysant met diep paarse bloemen en een compacte groeiwijze. De bloemen hebben een warme uitstraling en bloeien rijkelijk in de herfst. Deze plant is zeer geschikt als decoratieve potplant en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. De 'Veria Dark' heeft weinig onderhoud nodig en is een mooie aanvulling op elk tuin of interieur. Het is een populaire keuze voor het opfleuren van de herfsttuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.