Chrysanthemum (Indicum Grp) 'White Ozenda'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chrysanthemum 'White Ozenda' is een prachtige bloeiende plant met witte bloemblaadjes die een schitterend contrast vormen met het donkergroene blad. Deze plant behoort tot de Indicum Groep van chrysanten en staat bekend om zijn lange bloeiperiode en gedetailleerde bloemvorm. 'White Ozenda' wordt vaak gebruikt als snijbloem in boeketten vanwege zijn elegante uitstraling. Deze chrysanthemum heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in de tuin of op het balkon. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven om deze plant gezond en bloeiend te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) 'White Ozenda' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Zorg voor voldoende licht, regelmatige bewatering en een goede luchtvochtigheid. Vermijd tocht en extreme temperaturen.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet hem daarom op een plek waar hij minimaal 6 uur indirect zonlicht per dag ontvangt. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Chrysanthemum houdt van regelmatig water geven, ongeveer 2-3 keer per week in de zomer en 1-2 keer per week in de winter. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen tussen de gietbeurten.

  De Chrysanthemum houdt niet van felle zon en heeft liever indirect licht. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt, bijvoorbeeld achter een gordijn. Te veel direct zonlicht kan de plant beschadigen.

  Ja, de Chrysanthemum houdt van warmte en kan het beste gedijen bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude luchtstromen te houden om zijn gezondheid te behouden. Het regelmatig controleren en aanpassen van de temperatuur in de ruimte waar de plant staat, zal bijdragen aan een gezonde groei.

  De Chrysanthemum bloeit van september tot november en de bloei kan tot wel drie weken duren. Het is een populaire kamerplant vanwege de lange bloeiperiode en mooie witte bloemen.

  Ja, Chrysanthemums helpen de lucht te zuiveren door giftige stoffen zoals ammonia, formaldehyde en benzeen op te nemen en af te breken. Daarnaast zorgen ze voor een verhoogde zuurstofproductie in huis. Chrysanthemums zijn dus luchtzuiverend.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor de groei en bloei van de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'White Ozenda'. Zorg ook voor voldoende licht en vochtigheid voor optimale groei.

 • Het snoeien van de Chrysanthemum plant is niet noodzakelijk, maar het verwijderen van dode bloemen en bladeren kan de groei en bloei bevorderen. Eventueel kunnen lange uitlopers worden teruggeknipt om de vorm van de plant te behouden. Snoei de plant bij voorkeur in het voorjaar.

  De chrysant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Geef water aan de basis van de plant en vermijd de bladeren nat te maken om schimmel te voorkomen. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'White Ozenda' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft maar niet te nat. Een potgrond speciaal voor bloeiende kamerplanten is een goede keuze voor deze plant.

  Chrysanten gedijen goed in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig maar niet drassig is en vermijd overtollig water geven. Het is belangrijk om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De Chrysanthemum vereist een goed doorlatende potgrond en regelmatige bewatering. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens in de paar weken tijdens de groeiperiode.

  Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Gebruik een vochtige doek om stof van de bladeren af te vegen. Geef de plant af en toe een milde douche om stof en eventuele insecten te verwijderen.

  De plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt. Plaats de plant niet in de volle middagzon om verbranding te voorkomen.

  De chrysant gedijt het beste bij een gematigde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht, dit kan de gezondheid van de plant beïnvloeden. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel blijft.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'White Ozenda' plant gedijt het beste bij een gemiddelde luchtvochtigheid. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de verwarming aan staat. Besproei regelmatig de bladeren met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'White Ozenda' heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met speciale bodemverbeteraars. Een te zure of te basische bodem kan invloed hebben op de gezondheid en groei van de plant.

  Kamerplanten zoals de Chrysanthemum hebben regelmatige bemesting nodig met een uitgebalanceerde meststof om gezond te groeien. Gebruik een meststof met een hoger stikstofgehalte in het voorjaar en zomer, en een meststof met meer fosfor en kalium in de herfst en winter. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus volg de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  Chrysanthemum 'White Ozenda' is een prachtige bloeiende plant met witte bloemblaadjes die een schitterend contrast vormen met het donkergroene blad. Deze plant behoort tot de Indicum Groep van chrysanten en staat bekend om zijn lange bloeiperiode en gedetailleerde bloemvorm. 'White Ozenda' wordt vaak gebruikt als snijbloem in boeketten vanwege zijn elegante uitstraling. Deze chrysanthemum heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in de tuin of op het balkon. Zorg voor voldoende zonlicht en regelmatig water geven om deze plant gezond en bloeiend te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.