Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Daisy Franje'

Begonia (Elatior Grp) half

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Daisy Franje' is een prachtige kamerplant met opvallende bloemen. De bloemen hebben een unieke halve vorm en zijn wit van kleur met een vleugje roze. Deze Begonia heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor op tafels of vensterbanken. De plant heeft een hoge decoratieve waarde en zorgt voor een vrolijke en fleurige uitstraling in huis. Verzorg de Begonia met regelmatig water geven en een lichte standplaats zonder direct zonlicht.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Daisy Franje' is over het algemeen makkelijk te onderhouden. Hij heeft regelmatig water en indirect zonlicht nodig. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Daisy Franje' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Controleer regelmatig de grond voordat je opnieuw water geeft.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Daisy Franje' houdt niet van direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect licht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) heeft graag warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25°C. Zet de plant op een plek waar het niet te koud is en vermijd tocht om de groei te bevorderen. Een warme en lichte standplaats zal bijdragen aan een gezonde plant.

  De Begonia (Elatior Grp) bloeit vanaf de lente tot aan de herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  Ja, Begonia's zijn luchtzuiverende planten en kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in een binnenruimte. Deze planten absorberen schadelijke gassen en produceren zuurstof tijdens het fotosynthetische proces. Het is daarom een goede keuze voor het zuiveren van de lucht in huis.

  Ja, Begonia's gedijen goed bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden om de optimale groei te bevorderen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt op deze locatie.

 • Je kunt de plant regelmatig snoeien om een compacte groei te bevorderen en om dood of beschadigd blad te verwijderen. Knip de stelen net boven een knooppunt af met een scherpe schaar of snoeischaar. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water en zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft. Laat de bovenste laag van de potgrond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat om wortelrot te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Daisy Franje' gedijt goed in potgrond die licht vochtig is, maar zorg voor goede drainage om wortelrot te voorkomen. Kies een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Een luchtige potgrond met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze kamerplant.

  Voor kamerplanten zoals de Begonia is het belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is en licht vochtig wordt gehouden. Gebruik bij voorkeur een potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten. Voeg indien nodig wat extra voeding toe tijdens het groeiseizoen.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Daisy Franje' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren voor een gezonde groei.

  Maak regelmatig de bladeren van de plant schoon met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik lauw water en een milde zeepoplossing om eventuele insecten en schimmel te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schurende reinigingsmiddelen omdat dit schade kan veroorzaken aan de bladeren.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Daisy Franje' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder indirect licht, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant ongeveer 12 uur per dag licht krijgt voor optimale groei.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Daisy Franje' gedijt het best bij een kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen of tocht. In de wintermaanden kan de plant ook overleven bij iets lagere temperaturen, maar vermijd koude tocht en vorst.

  Deze plant gedijt het best bij een hoge luchtvochtigheid, tussen de 60% en 80%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de ideale omgeving te creëren voor deze kamerplant. Let op uitdroging van de bladeren, wat kan duiden op te lage luchtvochtigheid.

  Deze plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een goede zuurgraad van de bodem bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals Begonia's hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Pas op dat je niet te veel meststof gebruikt, dit kan schade aan de plant veroorzaken.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Daisy Franje' is een prachtige kamerplant met opvallende bloemen. De bloemen hebben een unieke halve vorm en zijn wit van kleur met een vleugje roze. Deze Begonia heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor op tafels of vensterbanken. De plant heeft een hoge decoratieve waarde en zorgt voor een vrolijke en fleurige uitstraling in huis. Verzorg de Begonia met regelmatig water geven en een lichte standplaats zonder direct zonlicht.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.