Impatiens

Impatiens overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens is een veelvoorkomende plantensoort met helder gekleurde bloemen die lijken op kleine orchideeën. Het blad is vaak glanzend en ovaalvormig, en de plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Impatiens staat bekend om zijn snelle groei en bloeit vrijwel het hele jaar door. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in halfschaduwrijke omgevingen. Impatiens is populair als bodembedekker in tuinen en bloembakken vanwege zijn kleurrijke bloemen en weelderige groei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig te bemesten voor optimale groei. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een lichte plek in huis. Zorg ervoor dat de plant geen direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen. Water geven is ook belangrijk; houd de grond altijd licht vochtig.

  Kamerplanten zoals Impatiens hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen overtollig water in de pot blijft staan. Let op de droogte van de grond voordat je opnieuw water geeft.

  Nee, de plant houdt niet van direct zonlicht en verbrandt gemakkelijk. Het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect licht krijgt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of temperatuurschommelingen. Warmte en een constante temperatuur helpen de plant gezond te houden.

  "Impatiens" bloeit gewoonlijk vanaf het voorjaar tot aan het najaar. De bloeiperiode kan duren van enkele weken tot maanden, afhankelijk van de specifieke soort en omstandigheden zoals licht en water.

  Ja, de plant is luchtzuiverend. Het heeft de eigenschap om vervuilde lucht te filteren en te zorgen voor een gezondere omgeving in huis. Dit maakt het een uitstekende keuze voor binnenshuis.

  Ja, de plant gedijt het best op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Het vermijden van te hoge of te lage temperaturen zal helpen om de plant gezond te houden.

 • Impatiens kunnen het beste regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren om de plant gezond te houden. Knip lange stelen en zijtakken af om de plant compact te houden.

  Houd de grond altijd licht vochtig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Geef regelmatig water, vooral op warme dagen. Laat de bovenste laag van de grond iets opdrogen voordat je opnieuw water geeft.

  Het beste type potgrond voor deze plant is een luchtige en goed doorlatende potgrond, bij voorkeur verrijkt met organische stof. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht kan vasthouden, maar niet te nat wordt. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde tot hoge vruchtbaarheid. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden, maar niet te doorweekt. Zorg er ook voor dat de pH-waarde van de grond neutraal tot licht zuur is.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Geef de plant af en toe voeding voor een goede groei. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen en bladeren voor een gezonde uitstraling.

  Impatiens kunnen stof op hun bladeren verzamelen, dus af en toe afstoffen met een zachte doek is aan te raden. Verwijder ook dode bladeren en uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden. Besproei de bladeren af en toe met water om ze schoon te houden.

  Kamerplanten zoals Impatiens hebben behoefte aan helder, indirect zonlicht maar vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zet de plant op een plek waar het minimaal 6 uur per dag licht ontvangt voor optimale groei.

  Ideale temperatuur: tussen de 18-24 graden Celsius. Vermijd plotselinge temperatuurveranderingen en tocht. Bescherm de plant tegen koude temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet tussen de 50% en 70% liggen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot verwelking en uitdroging van de bladeren. Zorg dus voor voldoende vochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken.

  Impatiens houden van een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met meststoffen of kalk. Een goede pH-waarde zorgt voor gezonde groei en bloei van de plant.

  De Kamerplant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een vloeibare meststof elke 2-4 weken volgens de instructies op de verpakking. Stop met bemesten tijdens de wintermaanden.

 • Omschrijving

  Impatiens is een veelvoorkomende plantensoort met helder gekleurde bloemen die lijken op kleine orchideeën. Het blad is vaak glanzend en ovaalvormig, en de plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Impatiens staat bekend om zijn snelle groei en bloeit vrijwel het hele jaar door. Het is een gemakkelijk te onderhouden plant die goed gedijt in halfschaduwrijke omgevingen. Impatiens is populair als bodembedekker in tuinen en bloembakken vanwege zijn kleurrijke bloemen en weelderige groei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.