Tagetes (Florence Grp)

Tagetes (Florence Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tagetes (Florence Grp) er en plante kendt for sine farverige blomster og en stærk duft, der skræmmer insekter væk. Denne plante kan vokse op til ca. 30-45 cm høj og blomstrer fra foråret til efteråret. Blomsterne er normalt gule, orange eller røde og ser smukke ud i blomsterbede og bede. Tagetes er nem at dyrke og trives godt i solen og veldrænet jord. Det er også en god ledsagerplante til køkkenhave, fordi den kan afskrække skadedyr.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Tagetes (Florence Grp) er ikke stedsegrøn. Det er en årlig plante, der vil visne om vinteren og skal plantes igen om foråret. Det tilhører derfor kategorien af ​​haveplanter, der ikke forbliver grønne hele året.

  Planten er ikke vinterhård og kan ikke overleve ved temperaturer under frysepunktet. Det anbefales at bringe denne plante indendørs om vinteren eller beskytte den med fleece eller halm.

  Tagetes (Florence Grp) er meget let at vedligeholde og kræver lidt speciel pleje. Det eneste, der regelmæssigt skal gøres, er at fjerne visne blomster for at fremme blomstringen. Denne plante trives godt i haven og er velegnet til nybegynderhavearbejdere.

  Tagetes (Florence Group) har brug for ca. 20-30 cm plads mellem hver plante. Det er vigtigt at skabe tilstrækkelig plads, så planterne kan udvikle sig godt og blomstre. Husk dette når du planter og passer på disse haveplanter.

  Tagetes (Florence Grp) trives bedst i fuld sol. I skyggen kan plantens vækst blive hæmmet, og blomstringen vil være mindre frodig. Det anbefales derfor at placere denne plante et solrigt sted.

  Tagetes (Florence Grp) har brug for vand gennemsnitligt 2 til 3 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men pas på at rødderne ikke forbliver for længe våde. Det er bedst at vande om morgenen eller om aftenen.

  Ja, Tagetes (Florence Grp) er en plante, der tiltrækker sommerfugle og bier. Den tiltrækker disse insekter på grund af nektaren og kan hjælpe med bestøvningen af andre planter i haven.

  Ja, denne plante er god for biodiversitet, da den tiltrækker nyttige insekter med dens farverige blomster. Derudover forbedrer den jordkvaliteten med sit rodsystem. Det er derfor en værdifuld tilføjelse til haven for biodiversiteten.

  Tagetes (Florence Grp) blomstrer fra juni til september. Blomstringsperioden kan variere fra 8 til 12 uger afhængigt af vækstbetingelserne. Planten producerer mange blomster i løbet af blomstringsperioden.

  Ja, Tagetes (Florence Grp) kan godt tåle fuld sol. Denne plante er velegnet til en solrig placering i haven.

  Nej, Tagetes (Florence Grp) er ikke spiselig. Det er en dekorativ haveplante, der primært dyrkes på grund af dens farverige blomster og sommerlige udseende. Det anbefales ikke at indtage blomsterne eller bladene.

  Ja, Tagetes (Florence-gruppen) har egenskaben til at dæmpe lyd ved hjælp af bladene og blomsterne, der absorberer lydbølger. Denne plante kan således hjælpe med at reducere omgivende støj i haven.

 • Du kan regelmæssigt fjerne visne blomster for at forlænge blomstringsperioden. Beskær planten om foråret for at fremme væksten og bevare en kompakt form. Fjern også regelmæssigt døde grene og blade for at fremme plantens sundhed.

  Tagetes har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men pas på at rødderne ikke bliver for våde. Giv helst vand om morgenen, så planten har tilstrækkelig tid til at tørre.

  Tagetes (Florence Grp) trives bedst i godt drænet pottemuld, blandet med organisk materiale som kompost. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Giv regelmæssigt gødning til blomstrende planter for en sund vækst og blomstring.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, frugtbar jord med en neutral til let sur pH-værdi. Sørg for tilstrækkelig fugtighed, men undgå vandstagnation. Ved regelmæssig gødning vil planten vokse og blomstre optimalt.

  Tagetes (Florence Grp) trives i en solrig position. Sørg for veldrænet jord og undgå for våde områder. Denne plante trives godt i bede, potter eller hængende kurve.

  For vinterbeskyttelse er det vigtigt at bringe Tagetes i potter indendørs på et køligt, lyst sted. I jorden kan de beskyttes med et tykt lag muld. Undgå for våde forhold for at undgå frostskader.

  Tagetes (Florence Grp) har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Døde blomster kan fjernes regelmæssigt for at stimulere blomstringen. Fjern også regelmæssigt ukrudt omkring planten.

  For haveplanter som disse anbefales det at gøde med en organisk gødning om foråret. Brug en gødning med et højere fosforindhold for at fremme bedre blomstring. Gentag gødningen hver 4-6 uge i vækstsæsonen for en sund og blomstrende plante.

  Mulching er godt for haveplanter, fordi det holder jorden fugtig, undertrykker ukrudt og beskytter planterne mod temperatursvingninger. Brug organisk materiale såsom kompost, barkflis eller halm til at mulch i haven. Sørg for, at muldlaget ikke kommer for tæt på planternes stængler for at undgå kvælning.

  Tagetes (Florence Grp) trives bedst i en neutral til let sur jord. En pH-værdi mellem 6 og 7 er ideel for denne plante. Det er derfor vigtigt at kontrollere jordens surhedsgrad regelmæssigt og eventuelt justere den.

  Tagetes (Florence Grp) er en effektiv plante til bekæmpelse af skadedyr i haven. På grund af plantens stærke lugt holdes uønskede insekter som bladlus og myg væk. Det er en naturlig og miljøvenlig måde at beskytte din have mod skadelige dyr.

 • Beskrivelse

  Tagetes (Florence Grp) er en plante kendt for sine farverige blomster og en stærk duft, der skræmmer insekter væk. Denne plante kan vokse op til ca. 30-45 cm høj og blomstrer fra foråret til efteråret. Blomsterne er normalt gule, orange eller røde og ser smukke ud i blomsterbede og bede. Tagetes er nem at dyrke og trives godt i solen og veldrænet jord. Det er også en god ledsagerplante til køkkenhave, fordi den kan afskrække skadedyr.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.