Verbena Temari Pink

Verbena

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Verbena Temari Pink is een prachtige en kleurrijke plant met roze bloemen die vele tuinen opfleurt. Het is een compacte en bossige plant die een overvloed aan bloemen produceert gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Verbena Temari Pink is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze plant kan gebruikt worden in borders, bloembakken of als bodembedekker en zorgt voor een prachtige aanblik in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en zal meestal in de winter zijn blad verliezen. Het is een tuinplant die in de lente en zomer bloeit met mooie roze bloemen. Het is aan te raden om de plant in het najaar te snoeien om de groei te bevorderen.

  Deze tuinplant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorstperiodes te beschermen. Zorg ervoor dat de plant goed wordt afgedekt of naar binnen wordt gehaald om vorstschade te voorkomen.

  Verbena Temari Pink is gemakkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Deze plant gedijt goed in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig. Snoei dode bloemen regelmatig om de bloeiperiode te verlengen.

  Voor deze tuinplant is een ruimte nodig van ongeveer 30-40 cm in de breedte en 20-30 cm in de hoogte. Zorg voor voldoende licht en goede drainage in de grond. Het is aan te raden om de plant regelmatig te snoeien om de groei te bevorderen.

  De Verbena Temari Pink groeit het beste in de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven om te gedijen. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant worden belemmerd.

  Tuinplanten zoals de Verbena Temari Pink hebben doorgaans één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet doordrenkt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een goede keuze voor tuiniers die willen bijdragen aan biodiversiteit in de tuin.

  Ja, de plant is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Dit zorgt voor bestuiving en draagt bij aan de diversiteit van planten in de tuin. De plant draagt dus bij aan het evenwicht en de gezondheid van de tuin.

  Deze plant bloeit van juni tot september en kan tot wel 4 maanden bloeien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Plaats de plant op een zonnige plek in de tuin voor het beste resultaat.

  Nee, de Verbena Temari Pink is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en wordt niet aanbevolen voor consumptie. Het is belangrijk om alleen bekende eetbare planten te consumeren.

  Ja, als tuinplant heeft deze plant een bepaalde mate van geluidsdempend vermogen door zijn bladeren en stengels. Planten kunnen een kleine bijdrage leveren aan het verminderen van omgevingsgeluiden. Echter, voor een significante geluidsdemping zijn meerdere beplantingen of andere geluidsisolerende maatregelen nodig.

 • Deze plant kan het beste in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Verwijder dode takken en uitgebloeide bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Let op dat je niet te veel snoeit, anders kan de groei van de plant belemmerd worden.

  Geef de plant regelmatig water, zeker tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef bij voorkeur water in de ochtend om schimmelvorming te voorkomen.

  De Verbena Temari Pink heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Voeg regelmatig meststoffen toe voor een gezonde groei.

  Verbena Temari Pink gedijt het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Het is belangrijk dat de grond niet te vochtig is, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Zorg voor een pH-waarde tussen de 6 en 7 voor optimale groei.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water. Bescherm de plant tegen sterke wind.

  De plant kan het beste beschermd worden tegen de winter door hem te bedekken met een dikke laag mulch of stro. Ook is het aan te raden om de plant op een beschutte locatie te plaatsen en hem tijdens vorstperiodes af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Denk er ook aan om de plant in het voorjaar weer te verwijderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en in de zomer voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt voor een gezonde groei en bloei.

  Mulch kan helpen bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Het kan worden aangebracht in het voorjaar voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant wordt gelegd om rotting te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Een goed doorlatende bodem is essentieel voor de gezondheid en groei van de plant. Het is aanbevolen om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant kan worden aangetast door bladluizen, witte vlieg of spint. Gebruik biologische bestrijdingsmiddelen of een harde waterstraal om het ongedierte te verwijderen. Zorg voor een goede luchtcirculatie rondom de plant om de kans op plagen te verminderen.

 • Omschrijving

  Verbena Temari Pink is een prachtige en kleurrijke plant met roze bloemen die vele tuinen opfleurt. Het is een compacte en bossige plant die een overvloed aan bloemen produceert gedurende het groeiseizoen. De bloemen hebben een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Verbena Temari Pink is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in de volle zon en goed doorlatende grond. Deze plant kan gebruikt worden in borders, bloembakken of als bodembedekker en zorgt voor een prachtige aanblik in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.