Ficus lingua 'Triangel'

Ficus overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus lingua 'Triangel' is een opvallende kamerplant met grote, driehoekige bladeren die lijken op de tong van een mens. De bladeren zijn stevig en glanzend groen van kleur met een lichte nerf. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in huis of op kantoor. De Ficus lingua 'Triangel' gedijt goed op een lichte standplaats, maar kan ook in halfschaduw staan. Regelmatig water geven en af en toe de bladeren besproeien zorgt ervoor dat deze plant goed blijft groeien en gezond blijft.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is eenvoudig te onderhouden en heeft weinig verzorging nodig. Het enige wat regelmatig moet gebeuren is het controleren van de grondvochtigheid en het geven van voldoende licht. Over het algemeen is deze plant zeer vergevingsgezind en kan goed gedijen in verschillende omgevingen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Zet hem het liefst op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Ficus lingua 'Triangel' moet ongeveer eens per week water krijgen. Het is belangrijk om de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig te houden. Let op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen.

  De Ficus lingua 'Triangel' houdt niet van direct zonlicht. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar hij wel licht krijgt, maar niet blootgesteld wordt aan felle zonnestralen. Een plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant.

  Ja, de plant houdt van warmte en verdraagt temperaturen tussen de 18 en 30 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of abrupte temperatuurveranderingen. Plaats de plant op een plek met voldoende licht en vermijd direct zonlicht.

  De Ficus lingua 'Triangel' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de omstandigheden waarin de plant groeit.

  Ja, de Ficus lingua 'Triangel' is een luchtzuiverende kamerplant. Het helpt giftige stoffen uit de lucht te filteren en verbetert de luchtkwaliteit in huis. Het is een mooie en gezonde toevoeging aan elk interieur.

  Ja, Kamerplanten zoals de Ficus lingua 'Triangel' gedijen het best op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celcius ligt. Het is belangrijk om de plant op een constante en warme plek te houden om optimale groei te bevorderen. Zorg ervoor dat de temperatuur niet onder de 15 graden zakt, omdat dit schadelijk kan zijn voor de plant.

 • Het is belangrijk om regelmatig de dode of beschadigde bladeren te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Snoei indien nodig de takken om de vorm en grootte van de plant te behouden. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond constant vochtig is. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Geef in de lente en zomer iets meer water dan in de herfst en winter.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Voor een optimale groei en gezondheid is het belangrijk om regelmatig de potgrond te controleren en indien nodig bij te bemesten.

  Een goede bodem voor kamerplanten moet goed doorlatend zijn en voldoende voedingsstoffen bevatten. Vermijd te natte grond, dit kan wortelrot veroorzaken. Het is aan te raden om af en toe de grond te vervangen of aan te vullen met nieuwe potgrond om de plant gezond te houden.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de grond licht vochtig en geef regelmatig water in de lente en zomer. Bemest de plant eens per maand tijdens het groeiseizoen.

  Het beste is om stof van de bladeren af te vegen met een zachte doek of spons. Je kan ook regelmatig de bladeren besproeien met water om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen.

  De Ficus lingua 'Triangel' heeft behoefte aan een lichte standplaats. Zet de plant op een plek waar hij indirect zonlicht kan ontvangen. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Ficus lingua 'Triangel' gedijt het best bij temperaturen tussen de 18-24°C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Zorg voor een constante en warme omgeving om de groei en gezondheid van de plant te bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor de Ficus lingua 'Triangel' moet matig zijn en op peil gehouden worden. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van droge lucht, vooral tijdens de wintermaanden. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien en eventueel een luchtbevochtiger te gebruiken.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 op de pH-schaal. Het is belangrijk dat de bodem niet te zuur of te basisch is, aangezien dit de opname van voedingsstoffen kan beïnvloeden. Het regelmatig testen van de bodemzuurgraad en het aanpassen indien nodig, is essentieel voor een gezonde groei van kamerplanten.

  Kamerplanten hebben regelmatig meststoffen nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de wortels veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je gebruikt.

 • Omschrijving

  De Ficus lingua 'Triangel' is een opvallende kamerplant met grote, driehoekige bladeren die lijken op de tong van een mens. De bladeren zijn stevig en glanzend groen van kleur met een lichte nerf. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is ideaal voor in huis of op kantoor. De Ficus lingua 'Triangel' gedijt goed op een lichte standplaats, maar kan ook in halfschaduw staan. Regelmatig water geven en af en toe de bladeren besproeien zorgt ervoor dat deze plant goed blijft groeien en gezond blijft.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.