Ficus benjamina 'Midnight Lady'

Ficus benjamina

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ficus benjamina 'Midnight Lady' is een compacte kamerplant met smalle, donkergroene bladeren die een elegante uitstraling geven. Deze plant heeft een opgaande groeiwijze en kan uitgroeien tot een middelgroot formaat, waardoor het een perfecte plant is voor in huis of op kantoor. De 'Midnight Lady' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water geven. Het is belangrijk om de plant af en toe te snoeien om de vorm compact en mooi te houden. De Ficus benjamina 'Midnight Lady' is een prachtige aanvulling op elk interieur en brengt een vleugje natuurlijke schoonheid in huis.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Ficus benjamina 'Midnight Lady' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te verzorgen met voeding voor kamerplanten. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, de Ficus benjamina 'Midnight Lady' heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Let op dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt, dit kan bladverbranding veroorzaken.

  De plant heeft ongeveer 1 à 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de grootte van de pot en de luchtvochtigheid in de kamer. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in water staan. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen.

  Deze kamerplant houdt niet van direct zonlicht, maar verdraagt wel wat lichtere plekken. Plaats de plant dus liever op een plek met indirect zonlicht. Te veel fel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Daarnaast gedijt de plant goed bij een hoge luchtvochtigheid.

  De "Ficus benjamina 'Midnight Lady'" bloeit meestal in de maanden mei en juni. De bloei duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Ficus benjamina 'Midnight Lady' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de lucht in huis te zuiveren. Het is een goede keuze voor binnenshuis, aangezien het giftige stoffen uit de lucht kan filteren. Deze plant draagt bij aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, het wordt aanbevolen om op een plek tussen de 15 en 25 graden te staan. Dit is ideaal voor de groei en gezondheid van de plant. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt op deze locatie.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om een compacte vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of de zomer. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken voor een gezonde uitstraling.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond voor kamerplanten. Dit zorgt ervoor dat het water goed weg kan lopen en de wortels niet te nat blijven. Zorg er ook voor dat de potgrond voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  De bodem dient goed doorlatend te zijn en mag niet te nat zijn, omdat dit wortelrot kan veroorzaken. Een lichtzure tot neutrale pH waarde wordt aanbevolen. Een voedzame potgrond speciaal voor kamerplanten is geschikt voor deze plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachte vochtige doek gebruiken. Gebruik lauw water om de bladeren af en toe af te nemen. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De Ficus benjamina 'Midnight Lady' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien voor een gelijkmatige groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurwisselingen of tocht. Houd de plant uit de buurt van koude tocht of warmtebronnen zoals radiatoren.

  De optimale luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Ficus benjamina 'Midnight Lady' ligt tussen de 50% en 60%. Het is belangrijk om de plant regelmatig te besproeien of gebruik te maken van een luchtbevochtiger om deze optimale luchtvochtigheid te behouden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Kamerplanten zoals de Ficus benjamina houden van een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om de gezondheid van de plant te behouden. Het toevoegen van speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Deze planten hebben geen speciale bemesting nodig. Het is voldoende om elke 4 weken tijdens het groeiseizoen een algemene kamerplantenmeststof toe te voegen. Zorg ervoor dat de plant niet overbemest wordt, dit kan leiden tot schade aan de wortels.

 • Omschrijving

  De Ficus benjamina 'Midnight Lady' is een compacte kamerplant met smalle, donkergroene bladeren die een elegante uitstraling geven. Deze plant heeft een opgaande groeiwijze en kan uitgroeien tot een middelgroot formaat, waardoor het een perfecte plant is voor in huis of op kantoor. De 'Midnight Lady' heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed op een lichte standplaats met regelmatig water geven. Het is belangrijk om de plant af en toe te snoeien om de vorm compact en mooi te houden. De Ficus benjamina 'Midnight Lady' is een prachtige aanvulling op elk interieur en brengt een vleugje natuurlijke schoonheid in huis.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.