Ajania pacifica 'Silver and Gold'

Ajania pacifica

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Ajania pacifica 'Silver and Gold' is een opvallende bodembedekker met grijsgroene bladeren die zilverachtig wit aan de randen zijn en een gouden tint in het midden hebben. De plant vormt dichte matten en bloeit in de herfst met kleine gele bloemen die bijen aantrekken. Deze plant gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en houdt van goed doorlatende grond. Ajania pacifica 'Silver and Gold' is winterhard en kan goed gebruikt worden als bodembedekker in rotstuinen of als randbeplanting in borders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om hem op een lichte standplaats te zetten en regelmatig water te geven. Ook doet de plant het goed bij een normale kamertemperatuur.

  Deze plant heeft veel licht nodig, dus zet hem bij voorkeur op een plek met veel zonlicht. Een raam op het zuiden is een goede locatie. Onthoud dat te weinig licht kan leiden tot een minder gezonde groei van de plant.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te veel water te geven. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht opdroogt.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar kan beter niet direct in de felle zon staan. Te veel direct zonlicht kan namelijk schade aan de bladeren veroorzaken. Een plekje met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het best bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat met voldoende licht. Houd de plant uit de tocht en vermijd grote temperatuurwisselingen.

  De plant bloeit van de late zomer tot de herfst en de bloei kan enkele weken duren. Na de bloei verschijnen er kleine, gele bloemen op de plant.

  Ja, Kamerplanten zijn over het algemeen luchtzuiverend en kunnen helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is daarom raadzaam om deze plant in huis te houden voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om het beste te gedijen. Beperk blootstelling aan extreme hitte of kou.

 • Je kunt deze plant het beste in het voorjaar snoeien om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode bladeren en takken om de gezondheid van de plant te bevorderen. Gebruik scherpe snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond droog aanvoelen voordat je opnieuw water geeft. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Kies voor een speciale potgrond voor kamerplanten. Zorg ervoor dat de potgrond regelmatig vochtig is, maar niet te nat.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is ook belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Om de groei te bevorderen, kunt u de plant af en toe bemesten.

  De plant kan worden schoongemaakt door voorzichtig stof van de bladeren af te vegen met een vochtige doek. Zorg ervoor dat de bladeren niet worden beschadigd tijdens het schoonmaken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  Deze plant heeft veel licht nodig en gedijt het best in een lichte plek met indirect zonlicht. Plaats de plant in de buurt van een raam op het oosten of westen voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot een belemmerde groei en een minder aantrekkelijke uitstraling van de bladeren.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurwisselingen. Vermijd extremen zoals te hoge of te lage temperaturen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40-60% liggen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een airconditioner of verwarming staat, omdat deze de luchtvochtigheid kunnen verminderen. Regelmatig besproeien of een luchtbevochtiger gebruiken kan ook helpen de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De plant prefereert een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de grond in de gaten te houden om de gezondheid van de plant te behouden. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om vanaf het voorjaar tot aan het najaar elke twee weken vloeibare kamerplantenmest te geven. Zorg ervoor dat de mest goed is opgelost in water voordat je het aan de plant geeft. Geef in de herfst en winter minder bemesting, aangezien de plant dan minder actief groeit.

 • Omschrijving

  Ajania pacifica 'Silver and Gold' is een opvallende bodembedekker met grijsgroene bladeren die zilverachtig wit aan de randen zijn en een gouden tint in het midden hebben. De plant vormt dichte matten en bloeit in de herfst met kleine gele bloemen die bijen aantrekken. Deze plant gedijt goed in de volle zon tot halfschaduw en houdt van goed doorlatende grond. Ajania pacifica 'Silver and Gold' is winterhard en kan goed gebruikt worden als bodembedekker in rotstuinen of als randbeplanting in borders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.