Hyacinthus orientalis 'China Pink'

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hyacinthus orientalis 'China Pink' is een bolgewas met opvallende, felroze bloemen die een heerlijke zoete geur verspreiden. De bloemen groeien in dichte trossen op lange stevige stelen en bloeien in het voorjaar. De plant houdt van een zonnige plek in de tuin en gedijt goed in goed doorlatende grond. 'China Pink' is een populaire keuze voor bloembedden, borders en bloembakken vanwege zijn prachtige kleur en geur. Deze hyacint trekt ook nuttige insecten aan, zoals bijen en vlinders.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig water nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit direct zonlicht. Verder moet de plant regelmatig worden bemest tijdens het groeiseizoen.

  Ja, Hyacinthus orientalis 'China Pink' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Het is het beste om de plant op een goed verlichte plek te plaatsen, bij voorkeur met indirect zonlicht. Onvoldoende licht kan leiden tot zwakke groei en bloei.

  De Hyacinthus orientalis 'China Pink' heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. In de winter kan de plant wat minder vaak water nodig hebben.

  Deze plant houdt niet van direct felle zonlicht, maar prefereert een plekje met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Zorg voor een plekje waar het licht gefilterd wordt of plaats de plant op een afstand van het raam.

  Ja, Hyacinthus orientalis 'China Pink' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 15-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt om goed te kunnen groeien.

  De Hyacinthus orientalis 'China Pink' bloeit meestal in de maanden maart en april. De bloei kan tot 3 weken duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen hebben luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof.

  Ja, Hyacinthus orientalis 'China Pink' staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om deze plant op een warme en zonnige plek te plaatsen om optimaal te kunnen groeien. Houd ook rekening met voldoende lichtinval voor deze plant.

 • De dode bloemstengels van de hyacint kunnen na de bloei worden afgeknipt. Knip ook de verwelkte bladeren en steeltjes weg om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat er altijd minstens één derde van het blad overblijft om de bollen te voeden.

  Geef regelmatig water aan de plant, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen gietbeurten door. Vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen of te bemesten om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH. Zorg ervoor dat de grond vochtig is maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een organische potgrond gemengd met wat compost is ideaal voor deze plant.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit direct zonlicht. Bemest de plant een paar keer per jaar met plantenvoeding voor bloeiende planten.

  Hyacinten kunnen af en toe voorzichtig worden schoongemaakt door stof van de bladeren en bloemen te vegen met een zachte borstel of doek. Het is ook belangrijk om dode bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat wordt tijdens het schoonmaken om schimmelvorming te voorkomen.

  De Hyacinthus orientalis 'China Pink' heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag zonlicht ontvangt om optimaal te kunnen groeien. Te weinig licht kan leiden tot een verzwakte groei en minder bloei.

  De Kamerplant houdt van een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Vermijd plotselinge temperatuurschommelingen en tocht. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Hyacinthus orientalis 'China Pink' moet rond de 60% worden gehouden. Om de luchtvochtigheid te verhogen, kan regelmatig besproeien met water helpen. Zorg er wel voor dat er geen stilstaand water op de bladeren blijft liggen om schimmelvorming te voorkomen.

  De Hyacinthus orientalis 'China Pink' groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH-waarde tussen de 6.0 en 7.0 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat de plant optimaal kan groeien.

  De Hyacinthus orientalis 'China Pink' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, vanaf het vroege voorjaar tot aan het einde van de zomer. Gebruik een evenwichtige meststof met een hoger fosforgehalte om de bloemproductie te stimuleren. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering te respecteren om te voorkomen dat de plant wordt overbemest.

 • Omschrijving

  Hyacinthus orientalis 'China Pink' is een bolgewas met opvallende, felroze bloemen die een heerlijke zoete geur verspreiden. De bloemen groeien in dichte trossen op lange stevige stelen en bloeien in het voorjaar. De plant houdt van een zonnige plek in de tuin en gedijt goed in goed doorlatende grond. 'China Pink' is een populaire keuze voor bloembedden, borders en bloembakken vanwege zijn prachtige kleur en geur. Deze hyacint trekt ook nuttige insecten aan, zoals bijen en vlinders.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.