Euphorbia pulcherrima 'Sonora Pink'

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima 'Sonora Pink' is een variëteit van de kerstster plant met opvallende roze bloemen en groene bladeren. Deze plant staat bekend om zijn heldere kleuren en opvallende uitstraling tijdens de feestdagen. 'Sonora Pink' is een compacte plant die zowel binnen als buiten kan worden gekweekt, zolang de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius daalt. Het verzorgen van deze plant vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Met de juiste zorg kan de Euphorbia pulcherrima 'Sonora Pink' langdurig bloeien en je interieur of tuin verfraaien tijdens de wintermaanden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud en vereist niet veel speciale zorg. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar zorg ervoor dat er geen stilstaand water blijft staan.

  Ja, Euphorbia pulcherrima 'Sonora Pink' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant daarom op een plek waar hij minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Euphorbia pulcherrima 'Sonora Pink' heeft zo'n twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in water staan. Geef in de winter iets minder water dan in de zomer.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar wel van helder indirect licht. Plaats de plant op een plek met veel licht, maar vermijd felle zonnestralen. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-25 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om de plant op een warme en zonnige plek in huis te plaatsen. Het vermijden van tocht en grote temperatuurverschillen is ook aan te raden.

  De Euphorbia pulcherrima 'Sonora Pink' bloeit meestal in november en december en de bloeiperiode duurt ongeveer 8 tot 10 weken.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Sonora Pink' plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen. Het is een uitstekende keuze voor het zuiveren van de lucht in uw omgeving.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden ligt. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage of te hoge temperaturen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om handschoenen te dragen bij het snoeien vanwege het melksap dat vrijkomt.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te drassig wordt. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat goede drainage heeft.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het wordt aanbevolen om de plant in het voorjaar te verpotten met verse potgrond.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vruchtbaar is en regelmatig wordt bemest om de groei te bevorderen. Het is belangrijk om de bodem vochtig te houden, maar let op dat er geen wateroverlast ontstaat.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Bemest de plant eens in de maand tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kunt u de bladeren afstoffen met een zachte doek of een borstel. Vermijd het gebruik van chemicaliën of zeep, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Regelmatig afstoffen helpt de plant gezond te houden en voorkomt dat stof zich ophoopt op de bladeren.

  De plant heeft veel licht nodig en verdraagt direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant dicht bij een raam te plaatsen waar het veel natuurlijk licht ontvangt. Onvoldoende licht kan leiden tot verwelking van de bladeren.

  De plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18°C en 24°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen lager dan 10°C, omdat dit schade kan veroorzaken. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om groeiproblemen te voorkomen.

  Een luchtvochtigheid van rond de 40-60% is ideaal voor de meeste kamerplanten. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Let ook op droge lucht door verwarming in de winter.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant is neutraal tot licht zuur (pH 6,0-7,0). Een goede drainage is ook belangrijk om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de pH-waarde van de bodem te testen.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen voor optimale groei en bloei. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant ongeveer elke 4 weken tijdens de lente en zomer, en verminder de bemesting in de herfst en winter.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima 'Sonora Pink' is een variëteit van de kerstster plant met opvallende roze bloemen en groene bladeren. Deze plant staat bekend om zijn heldere kleuren en opvallende uitstraling tijdens de feestdagen. 'Sonora Pink' is een compacte plant die zowel binnen als buiten kan worden gekweekt, zolang de temperatuur niet onder de 10 graden Celsius daalt. Het verzorgen van deze plant vereist regelmatig water geven en voldoende zonlicht. Met de juiste zorg kan de Euphorbia pulcherrima 'Sonora Pink' langdurig bloeien en je interieur of tuin verfraaien tijdens de wintermaanden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.