Saintpaulia Taita Neema

Saintpaulia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Saintpaulia Taita Neema is een prachtige en zeldzame soort Afrikaans viooltje met opvallende paarse bloemen en donkergroene bladeren. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende het hele jaar. De bloemen hebben een subtiele geur en trekken vaak vlinders en bijen aan. Saintpaulia Taita Neema gedijt goed in een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig water geven zonder dat de wortels te nat worden. Het is een decoratieve en gemakkelijk te verzorgen kamerplant die een vleugje kleur en vrolijkheid brengt in elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Het vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, maar verder heeft het weinig verzorging nodig. Het is een ideale kamerplant voor beginners.

  De Saintpaulia Taita Neema is een kamerplant die veel licht nodig heeft om goed te gedijen. Plaats hem daarom op een plek met indirect zonlicht voor de beste groeiresultaten. Vermijd direct zonlicht, dit kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond niet te laten uitdrogen, maar ook niet te laten verzadigen met water. Houd de grond vochtig, maar niet drassig.

  Deze plant houdt niet van felle zon en verdraagt beter indirect zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het licht gefilterd wordt, zoals dicht bij een raam met gordijnen. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Temperaturen onder de 15 graden kunnen schadelijk zijn voor de plant. Zorg er dus voor dat de plant op een warme en tochtvrije plek staat.

  De Saintpaulia Taita Neema bloeit meestal in de maanden maart en april en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Saintpaulia Taita Neema plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een populaire keuze voor binnenruimtes vanwege zijn vermogen om schadelijke stoffen uit de lucht te verwijderen. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal de luchtzuiverende werking ervan optimaliseren.

  Ja, deze plant groeit het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en temperatuurschommelingen te houden.

 • Je kunt regelmatig uitgebloeide bloemen en verdorde bladeren verwijderen om de plant er verzorgd uit te laten zien. Snoei niet te rigoureus, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren. Gebruik scherpe schaar om beschadiging van de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de grond voordat je opnieuw water geeft om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een luchtige potgrond met een goede drainage. Kies bijvoorbeeld voor een mix van turf, perliet en vermiculiet. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende grond met voldoende voedingsstoffen. Het is aan te raden om regelmatig de bodem te controleren op vochtigheid om overmatig water geven te voorkomen. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan de groei en bloei bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Bemest de plant eens in de paar maanden voor optimale groei.

  De plant kan worden schoongemaakt door voorzichtig stof van de bladeren te verwijderen met een zachte doek of spons. Af en toe kunnen de bladeren ook worden afgespoeld onder lauw water om vuil en stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  Deze kamerplant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig licht ontvangen.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan te koude of te warme temperaturen, dit kan de groei belemmeren. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel is en niet onderhevig is aan grote schommelingen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet gemiddeld tot hoog zijn, idealiter tussen de 40-60%. Houd de luchtvochtigheid op peil door regelmatig te sproeien of gebruik een luchtbevochtiger. Te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en groeiproblemen.

  Deze plant gedijt het best in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met speciale meststoffen. Een te hoge of te lage zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en groeiproblemen.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de gezonde groei te stimuleren. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  Saintpaulia Taita Neema is een prachtige en zeldzame soort Afrikaans viooltje met opvallende paarse bloemen en donkergroene bladeren. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit overvloedig gedurende het hele jaar. De bloemen hebben een subtiele geur en trekken vaak vlinders en bijen aan. Saintpaulia Taita Neema gedijt goed in een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig water geven zonder dat de wortels te nat worden. Het is een decoratieve en gemakkelijk te verzorgen kamerplant die een vleugje kleur en vrolijkheid brengt in elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.