Saintpaulia Taita Safina

Saintpaulia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Saintpaulia Taita Safina is een prachtige Afrikaanse vioolplant met opvallende bladeren en bloemen. De bladeren zijn rond en donkergroen van kleur met een lichte rand. De bloemen zijn groot en dubbelbloemig, met een diep paarse kleur en een contrasterende witte rand. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en gemakkelijke verzorging. Het is een mooie toevoeging aan elke kamer of kantoorruimte en gedijt goed bij helder, indirect zonlicht en regelmatig water geven.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed bij indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt.

  Ja, deze plant heeft veel indirect licht nodig en kan het beste op een plek staan waar het licht gefilterd wordt. Direct zonlicht kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle bladeren gelijkmatig worden blootgesteld aan het licht.

  Deze plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar niet drassig. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren voordat je water geeft.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem niet in de felle zon te zetten. Een lichte en heldere plek met indirect zonlicht is ideaal voor deze kamerplant. Houd de plant uit de buurt van felle zonnestralen om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Ja, de Saintpaulia Taita Safina houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om deze plant uit de tocht te houden en niet bloot te stellen aan temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat voor optimale groei.

  Deze plant bloeit meestal in de lente en de herfst en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren. Het verwijdert schadelijke stoffen en produceert zuurstof, wat goed is voor de gezondheid. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, Kamerplanten gedijen het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme warmte of kou. Het handhaven van een constante temperatuur zal de groei bevorderen.

 • Je kunt de plant terugsnoeien om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren regelmatig. Het is belangrijk om scherpe en schone snoeischaar te gebruiken om infecties te voorkomen.

  Geef de Kamerplant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen de gietbeurten door. Geef water aan de plant bij de wortels en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt.

  De Saintpaulia Taita Safina groeit het beste in een luchtige potgrond die goed vocht vasthoudt, maar ook voldoende drainage biedt. Zorg ervoor dat de potgrond niet te zwaar of te compact is, zodat de wortels voldoende lucht krijgen. Kies bij voorkeur een speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om een goed doorlatende potgrond te gebruiken. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig is en niet te nat. Een pH-waarde van ongeveer 6 tot 7 is ideaal voor de meeste kamerplanten.

  De plant heeft behoefte aan indirect zonlicht en regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Bemest de plant één keer per maand tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  Je kunt de bladeren van de plant afstoffen met een zachte doek of een borstel. Gebruik een vochtige doek om eventueel vuil te verwijderen. Besproei de bladeren af en toe met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Saintpaulia Taita Safina heeft voldoende licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen of tocht. Een constante temperatuur zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid moet hoog zijn voor de optimale groei van deze plant, bij voorkeur tussen de 50-70%. Regelmatig sproeien van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid te verhogen. Overmatig droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Een licht zure tot neutrale bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor de groei van Kamerplanten. Het is belangrijk om regelmatig de pH van de bodem te meten en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens de groeiperiode. Gebruik een uitgebalanceerde vloeibare meststof voor kamerplanten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus wees voorzichtig en volg de instructies nauwkeurig op.

 • Omschrijving

  De Saintpaulia Taita Safina is een prachtige Afrikaanse vioolplant met opvallende bladeren en bloemen. De bladeren zijn rond en donkergroen van kleur met een lichte rand. De bloemen zijn groot en dubbelbloemig, met een diep paarse kleur en een contrasterende witte rand. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en gemakkelijke verzorging. Het is een mooie toevoeging aan elke kamer of kantoorruimte en gedijt goed bij helder, indirect zonlicht en regelmatig water geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.