Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly White'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly White' er en smuk plante med hvide blomster, der er lyse og livlige. Den har en kompakt vækst og kan blomstre fra forår til efterår. Denne plante er velegnet til skyggefulde haver og bruges ofte som bunddække. 'Firefly White'-varianten tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket gør den til et aktiv for biodiversiteten i haven. Det er en let at vedligeholde plante, der kræver regelmæssig vanding og trives godt i fugtige jordarter.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Nej, Impatiens 'Firefly White' er ikke stedsegrøn og vil tabe sine blade om efteråret. Denne plante er en årlig haveplante, der skal plantes igen hvert år.

  Denne plante er ikke vinterhårdfør og kan ikke overleve udenfor ved køligere temperaturer. Det er derfor vigtigt at bringe den indenfor i løbet af vintermånederne for at undgå frostskader. Som stueplante trives den godt ved en gennemsnitlig stuetemperatur.

  Ja, planten er generelt nem at passe og kræver regelmæssig vanding og gødning. Det er vigtigt at holde planten væk fra direkte sollys og regelmæssigt fjerne visne blomster for at sikre langvarig blomstring.

  Impatiens trives bedst med at blive plantet med cirka 15-30 cm mellem hver plante. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads til, at planten kan sprede sig godt og vokse. Impatiens kan trives godt i bede, plantekasser eller hængende kurve.

  Ja, denne plante trives godt i skyggen. Det er et ideelt valg til steder med lidt direkte sollys. Planten vil trives godt i skyggefulde områder.

  Impatiens har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men vær opmærksom på, at planten ikke står for vådt for at undgå rodædning. Om sommeren kan det være nødvendigt at vande planten flere gange om ugen.

  Ja, blomsterne på Impatiens 'Firefly White' er attraktive for sommerfugle og bier på grund af deres nektarfyldte blomster. Dette gør planten til et godt valg, hvis du vil tiltrække sommerfugle og bier til haven.

  Impatiens 'Firefly White' er en populær haveplante, der tilbyder nektar til bestøvende insekter med sine blomster, hvilket gør den god for biodiversiteten i haven. Det er dog ikke en indfødt plante, så den kan ikke styrke den lokale biodiversitet som indfødte planter kan. Generelt bidrager den til et varieret og farverigt havelandskab.

  Denne plante blomstrer normalt fra foråret til efteråret, og blomstringsperioden varer typisk i flere måneder. Blomsterne bliver på planten i lang tid, hvilket giver en langvarig blomstring.

  Denne plante trives bedst i skygge eller halvskygge og tåler ikke godt direkte sollys. Derfor anbefales det at plante denne plante på et beskyttet sted, hvor den er skærmet mod direkte sollys. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt med vand, især på varme dage.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Indtagelse af Impatiens planter kan forårsage maveproblemer. Det anbefales ikke at spise denne plante.

  Ja, Impatiens planter er naturligt lyddæmpende på grund af deres tætte blade og vækst. Denne egenskab kan hjælpe med at dæmpe lyde i omgivelserne og skabe mere ro og stilhed i din have.

 • Impatiens kan regelmæssigt beskæres for at opretholde en kompakt form. Fjern regelmæssigt døde blomster for at forlænge blomstringsperioden. Beskær om foråret for at forynge planten og stimulere ny vækst.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især under tørre perioder. Sørg for, at jorden forbliver jævnt fugtig, men ikke drivvåd. Undgå at få blade våde for at forhindre svampeinfektioner.

  Impatiens 'Firefly White' trives bedst i en godt drænet pottemuld, der er rig på organisk materiale. Sørg for, at pottemulden forbliver let fugtig, men ikke gennemvædet. Det anbefales at gøde pottemulden regelmæssigt i vækstsæsonen.

  Denne plante trives bedst i fugtig og veldrænet jord. Sørg for en næringsrig jord med masser af organisk materiale. Undgå tung lerjord og sørg for en neutral pH-værdi.

  Impatiens 'Firefly White' trives bedst på en placering med halvskygge til skygge. Sørg for, at planten er beskyttet mod den skarpe eftermiddagssol. Denne haveplante trives godt i fugtig, veldrænet jord.

  Om vinteren er det vigtigt at beskytte planten mod frost. Dæk planten med et lag muld af blade eller halm for at beskytte rødderne. Placer planten på et beskyttet sted væk fra vinden for at undgå skade fra kolde temperaturer.

  Denne plante har brug for regelmæssig vanding og foretrækker at stå et sted med halvskygge. Fjern regelmæssigt visne blomster for at stimulere blomstringen. Giv planten lidt gødning om foråret for at fremme en sund vækst.

  Haveplanter som Impatiens har regelmæssigt brug for ernæring til sund vækst og blomstring. Brug en afbalanceret gødning til blomstrende planter og følg instruktionerne på emballagen. Overgødskning kan føre til forbrændte rødder og skade på planten.

  Mulch er et lag af organisk materiale, der lægges over jorden omkring planten. Det hjælper med at holde på fugtigheden, undertrykke ukrudt og forbedre jordstrukturen. Det kan bruges til forskellige haveplanter, herunder Impatiens.

  Den optimale surhedsgrad for jorden til havplanter er neutral til let sur (pH 6 til 7). Sørg for en veldrænet jord og undgå vandoversvømmelse for at forhindre rodrot. Det anbefales at gøde regelmæssigt for at fremme plantens vækst.

  For at bekæmpe skadedyr på havplanter som Impatiens 'Firefly White', kan du bruge naturlige bekæmpelsesmidler som neemolie, pyrethrum eller skovsyre-ekstrakt. Regelmæssig kontrol af planterne for tegn på skadedyr hjælper også med at forebygge skadedyr. Derudover kan plantning af ledsageplanter som hvidløg, morgenfrue og morgenfruer hjælpe med at afværge visse skadedyr.

 • Beskrivelse

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly White' er en smuk plante med hvide blomster, der er lyse og livlige. Den har en kompakt vækst og kan blomstre fra forår til efterår. Denne plante er velegnet til skyggefulde haver og bruges ofte som bunddække. 'Firefly White'-varianten tiltrækker sommerfugle og bier, hvilket gør den til et aktiv for biodiversiteten i haven. Det er en let at vedligeholde plante, der kræver regelmæssig vanding og trives godt i fugtige jordarter.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.