Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly Salmon'

Impatiens (Walleriana Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens 'Firefly Salmon' er en farverig og iøjnefaldende årlig plante med lyse laksefarvede blomster. Denne kompakte plante vokser frodigt og blomstrer rigeligt i hele vækstsæsonen. Blomsterne har en iøjnefaldende gul plet i midten, hvilket skaber en legende kontrast. 'Firefly Salmon' trives godt i halvskygge og er ideel til at opfriske blomsterbede, grænser og hængekurve. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er en smuk tilføjelse til enhver have eller altan.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly Salmon' er en stedsegrøn plante. Planten beholder sine blade hele året og forbliver grøn, selv om vintermånederne. Det er et smukt tilføjelse til din have, der bringer farve og liv, selv i de koldere måneder.

  Planten er ikke vinterhårdfør og kan ikke tåle frost. Det anbefales at bringe planten indendørs eller beskytte den under kolde temperaturer. Det anbefales at bringe planten ud igen om foråret.

  Ja, planten er nem at passe og kræver ikke meget speciel pleje. Det er vigtigt at give regelmæssig vanding og placere planten et sted med tilstrækkeligt lys. Når først plantet, vil planten hurtigt vokse og blomstre.

  For at vokse optimalt kræver Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly Salmon' ca. 20 til 30 centimeter plads. Det er vigtigt at holde tilstrækkelig afstand mellem planterne for at fremme luftcirkulation og forhindre sygdomme. Sørg også for, at planten har tilstrækkelig plads til at kunne udvide sig og forgrene sig.

  Ja, impatienser trives godt i skyggen og vokser bedst i omgivelser med lidt direkte sollys. De er perfekte planter til skyggefulde haver eller steder med lidt lys. Det er vigtigt at holde jorden fugtig og befrugte regelmæssigt for optimal vækst.

  Impatienser har brug for regelmæssig vanding, især i varme perioder. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men ikke gennemvædet. Generelt anbefales det at give planten vand 2-3 gange om ugen.

  Ja, denne plante tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de iøjnefaldende blomster og nektaren, de producerer. Dette gør planten til et godt valg for haver, der ønsker at bidrage til bevarelsen af disse vigtige bestøvere.

  Impatiens 'Firefly Salmon' bidrager til biodiversiteten ved at tiltrække bier, sommerfugle og andre bestøvere. Dette øger biodiversiteten i haven. Planten kan skabe et farverigt og varieret miljø, der tiltrækker forskellige dyrearter.

  Denne plante blomstrer fra juni til og med september og har en langvarig blomstringsperiode. Blomsterne bliver ofte ved med at dukke op indtil den første frost.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at sørge for, at jorden forbliver fugtig. Det er et godt valg til haven eller altanen.

  Nej, denne plante er ikke spiselig. Det er ikke sikkert at indtage planter fra Impatiens (Walleriana Grp) familien. Det anbefales kun at indtage spiselige planter, der er egnede til konsumption.

  Ja, de fleste haveplanter har en begrænset lyddæmpende effekt, fordi de danner en naturlig barriere mod lydbølger. Dog er denne effekt begrænset og ikke sammenlignelig med specielle lydisolerende materialer. At plante tilstrækkeligt med grønt kan dog bidrage til et roligt og afslappende miljø.

 • Impatienser kan regelmæssigt beskæres for at fremme væksten og bevare en kompakt form. Fjern døde blomster og blade for at holde planten sund. Beskær om foråret for at fremme væksten og forlænge blomstringsperioden.

  Giv regelmæssigt vand til denne plante, især i varme somre. Sørg for, at jorden altid forbliver let fugtig, men undgå at rødderne står for længe i våd jord. Det anbefales at give vand om morgenen, så planten kan tørre i løbet af dagen.

  Jorden til denne plante skal være veldrænet og fugtig. Brug en blanding af pottemuld og kompost for optimal vækst. Sørg for, at planten kan få tilstrækkelige næringsstoffer fra jorden.

  Denne plante trives bedst i veldrænet, frugtbar og fugtig jord. Sørg for, at jorden er rig på organisk materiale for optimal vækst. Undgå for tør eller for våd jord for at undgå problemer som rodskader.

  Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly Salmon' trives bedst på et sted i halvskygge til skygge. Det er vigtigt, at planten er beskyttet mod skarpe solstråler for at undgå forbrænding af bladene. Sørg for, at jorden er godt fugtig, men ikke for våd.

  De Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly Salmon' er ikke vinterhårdfør og skal beskyttes mod frost. Du kan f.eks. bringe planten indendørs i vintermånederne eller dække den med et tykt lag muld. Sørg for, at planten står et beskyttet sted for at minimere risikoen for frostskader.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især under tørre perioder. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen. Giv planten regelmæssigt plantenæring om foråret og sommeren.

  Haveplanter som Impatiens Walleriana har brug for regelmæssig ernæring i form af kunstgødning. Det anbefales at tilføje gødning en gang om måneden i vækstsæsonen. Vær opmærksom på, at gødningen har den rigtige sammensætning til blomstrende planter.

  Med muld kan rodnet af Havplanter holde fugt og dække jorden for at reducere ukrudtsvækst. Det anbefales at anvende et lag muld, såsom barkflis eller kompost, omkring planterne. Sørg for, at muldlaget ikke placeres direkte mod stængler eller stammer for at undgå råd.

  Den ideelle surhedsgrad i jorden for haveplanter ligger mellem 6 og 7 på pH-skalaen. Dette gælder også for Impatiens (Walleriana Grp) 'Firefly Salmon'. Det er vigtigt at teste jordens surhedsgrad regelmæssigt og om nødvendigt justere den med organisk gødning.

  For at bekæmpe skadedyr hos denne plante, kan du sørge for, at omgivelserne omkring planten er rene og ryddelige. Du kan også tiltrække naturlige fjender af skadedyret ved at plante blomster og urter, der lokker insekter. Som forebyggende foranstaltning kan du regelmæssigt inspicere planten for tegn på skadedyr.

 • Beskrivelse

  Impatiens 'Firefly Salmon' er en farverig og iøjnefaldende årlig plante med lyse laksefarvede blomster. Denne kompakte plante vokser frodigt og blomstrer rigeligt i hele vækstsæsonen. Blomsterne har en iøjnefaldende gul plet i midten, hvilket skaber en legende kontrast. 'Firefly Salmon' trives godt i halvskygge og er ideel til at opfriske blomsterbede, grænser og hængekurve. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er en smuk tilføjelse til enhver have eller altan.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.