Crassula ovata 'Horn Tree'

Crassula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Crassula ovata 'Horn Tree', også kendt som hornet træ, er en variant af Jade Plant med karakteristiske tykke, ovale blade, der ligner grene. Denne saftplante kan vokse til et lille træ med en solid stamme og forgrenet vækst. Bladene har en skinnende grøn farve og kan blive let røde, hvis de får meget sollys. Crassula ovata 'Horn Tree' blomstrer om sommeren med små hvide blomster, der stiger op i skærme fra toppen af grenene. Denne plante er let at passe og kræver en solrig placering og veldrænet jord.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er meget let at vedligeholde. Den har brug for lidt vand og sollys og tåler godt tørt luft. Det er en ideel stueplante for nybegyndere.

  Ja, planten har brug for meget lys for at vokse godt. Placer planten et sted med masser af sollys, f.eks. ved et vindue mod syd. Pas på, at planten ikke bliver brændt af for meget direkte sollys.

  Crassula ovata 'Horn Tree' har brug for moderat vand og bør vandes cirka en gang om ugen. Sørg for, at jorden kan tørre godt mellem vanding for at undgå rodskader. Det er vigtigt at bruge en plantepotte med drænhuller for at forhindre, at overskydende vand ophobes.

  Denne plante kan lide en solrig placering og kan trives godt i direkte sollys. Det er derfor vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med lys for at forblive sund. For lidt sollys kan føre til blege blade og en mindre kompakt vækst.

  Ja, Crassula ovata 'Horn Tree' trives i varme og trives bedst ved temperaturer på mellem 18-24°C. Det er vigtigt at placere planten et varmt og solrigt sted for at fremme dens vækst og blomstring. For meget kulde kan beskadige planten, så det er bedst at holde den væk fra træk og kolde temperaturer.

  Crassula ovata 'Horn Tree' blomstrer normalt sent om vinteren til tidligt forår. Blomstringen kan vare i flere uger til flere måneder. Efter blomstringen vises små, hvide blomster på planten.

  Ja, stueplanter har generelt en luftrensende virkning. Disse planter sikrer en sund luft derhjemme ved at absorbere skadelige stoffer og frigive ilt. Regelmæssig pleje af stueplanter bidrager til en bedre kvalitet af indeluften.

  Ja, planten foretrækker at være et sted mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette er den ideelle temperatur for en stueplante som denne. Det sikrer optimal vækst og blomstring af planten.

 • Crassula planten bør beskæres bedst om foråret for at bevare formen og størrelsen. Fjern døde eller beskadigede blade og klip lange stængler tilbage til den ønskede længde. Sørg for at bruge en skarp beskæresaks for at undgå skade på planten.

  Denne plante har brug for moderat vand. Lad jorden tørre let mellem vandinger for at forhindre rod råd. Giv mindre vand om vinteren end om sommeren.

  Crassula ovata 'Horn Tree' trives bedst i godt drænet pottemuld, der er rig på organisk materiale. Det er vigtigt at holde pottemulden let fugtig, men ikke for våd. Brug en blanding af pottemuld til sukkulenter og kaktusser for at imødekomme plantens behov.

  Crassula ovata 'Horn Tree' trives bedst i en godt drænet, sandet pottemuld. Det er vigtigt, at jorden er godt drænet for at forhindre rod råd. En let fugtig jord er ideel til denne plante.

  Planten kræver lidt vedligeholdelse og tåler godt tør luft. Giv planten moderat vand og sørg for tilstrækkeligt lys. Omplant planten hvert par år og beskær om nødvendigt.

  For at rengøre planten kan du forsigtigt tørre støvet af med en blød klud eller en fjerkost. Brug ikke rengøringsmidler, da de kan beskadige bladene. Giv planten regelmæssigt en let brusebad for at fjerne overskydende støv.

  Placer planten et sted med masser af dagslys, men undgå direkte sollys. Det har brug for mindst 4-6 timer om dagen for at forblive sundt. Flyt planten om nødvendigt til et sted, hvor den får tilstrækkeligt med lys.

  Denne plante trives bedst ved stuetemperatur, cirka mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for pludselige temperaturændringer eller træk for at opretholde dens trivsel. Hold planten væk fra kolde træk og varmekilder som radiatorer.

  Luftfugtigheden for stueplanter som Crassula ovata 'Horn Tree' bør være gennemsnitlig og må ikke være for høj eller for lav. Det anbefales at tåge bladene med vand lejlighedsvis, især i tørre perioder. Placér ikke planten for tæt på en radiator eller anden varmekilde for at undgå udtørring.

  Jordens surhedsgrad til stueplanter bør være neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6 og 7. Dette sikrer en god optagelse af næringsstoffer af planten og forhindrer eventuelle problemer med rødderne. Det er vigtigt at kontrollere surhedsgraden regelmæssigt og om nødvendigt justere den med f.eks. speciel pottemuld.

  Indendørsplanter som Crassula ovata 'Horn Tree' har brug for en moderat mængde gødning i vækstsæsonen for at forblive sunde. Det anbefales at bruge en generel flydende gødning, der er specifikt sammensat til indendørsplanter. Overgødning kan føre til skade på rødder og blade, så det er vigtigt at følge de anbefalede doseringer på emballagen.

 • Beskrivelse

  Crassula ovata 'Horn Tree', også kendt som hornet træ, er en variant af Jade Plant med karakteristiske tykke, ovale blade, der ligner grene. Denne saftplante kan vokse til et lille træ med en solid stamme og forgrenet vækst. Bladene har en skinnende grøn farve og kan blive let røde, hvis de får meget sollys. Crassula ovata 'Horn Tree' blomstrer om sommeren med små hvide blomster, der stiger op i skærme fra toppen af grenene. Denne plante er let at passe og kræver en solrig placering og veldrænet jord.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.