Euphorbia pulcherrima 'Liberty Red'

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima 'Liberty Red' is een kerststerplant met opvallende rode bloemen die bloeien in de wintermaanden. De bladeren zijn donkergroen en de rode bloemen zijn compact en fel van kleur. De plant heeft een compacte en bossige groeiwijze en kan zowel binnen als buiten groeien, mits het klimaat mild genoeg is. Het is een populaire keuze voor kerstdecoraties vanwege de heldere rode bloemen die een feestelijke uitstraling geven. De Euphorbia pulcherrima 'Liberty Red' heeft weinig verzorging nodig en kan langdurig bloeien als hij op de juiste plek staat en regelmatig water krijgt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft slechts af en toe water en zonlicht nodig. Regelmatige inspectie op insecten en ziekten wordt aanbevolen om de gezondheid van de plant te behouden. Verpot de plant indien nodig om de groei te bevorderen.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Liberty Red' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De Euphorbia pulcherrima 'Liberty Red' heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt, maar ook niet compleet uitdroogt tussen de gietbeurten. Het is belangrijk om te controleren of de bovenste laag van de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Deze plant houdt van helder, indirect zonlicht maar kan ook gedijen in de schaduw. Te veel direct zonlicht kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant op een plek waar het zonlicht gefilterd wordt of geef het regelmatig wat schaduw.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Liberty Red' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 21 graden Celsius. Plaats de plant dus op een warme, zonnige plek in huis om optimaal te kunnen groeien. Warmte en voldoende licht zijn essentieel voor de gezondheid van deze kamerplant.

  Deze plant bloeit in de maanden november en december en de bloei duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima 'Liberty Red' staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door gifstoffen zoals formaldehyde en benzeen op te nemen. Het is daarom een goede keuze voor een gezonder binnenklimaat.

  Ja, Kamerplanten zoals jij staan graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te laag of te hoog is voor een optimale groei en gezondheid. Zorg dus voor een stabiele kamertemperatuur binnen dit bereik.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien tot ongeveer 10 cm boven de grond om de vorm en de groei te bevorderen. Verwijder eventuele dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te behouden. Gebruik altijd scherpe en schone snoeischaren om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef deze plant regelmatig water, maar laat de grond niet te drassig worden. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten in licht vochtig blijft. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Euphorbia pulcherrima 'Liberty Red' gedijt goed in goed doorlatende potgrond die licht vochtig wordt gehouden. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond niet te nat is. Voeg indien nodig extra meststoffen toe om de groei en bloei te stimuleren.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de bodem een lichtzure pH heeft. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen.

  De kamerplant heeft behoefte aan veel zonlicht, dus plaats hem in de buurt van een raam. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft door regelmatig water te geven. Vermijd tocht en plotselinge temperatuurschommelingen om de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte doek. Gebruik geen water op de bladeren, omdat dit vlekken kan veroorzaken. Eventuele dode bladeren of bloemen kunnen worden verwijderd om de plant er netjes uit te laten zien.

  De Euphorbia pulcherrima 'Liberty Red' heeft behoefte aan een lichte standplaats en gedijt goed bij indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens een paar uur per dag zonlicht ontvangt om gezond te blijven. Vermijd echter direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 15°C en 25°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, aangezien dit de groei en gezondheid kan beïnvloeden. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden om de plant gelukkig te houden.

  De luchtvochtigheid moet ongeveer tussen de 40% en 60% liggen. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid stabiel te houden om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Bodemzuurheid van Euphorbia pulcherrima 'Liberty Red' moet tussen pH 6.1 en 6.5 liggen voor optimale groei. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem goed gedraineerd is en dat er niet te veel water blijft staan. Het regelmatig controleren van de pH-waarde van de bodem is aanbevolen om ervoor te zorgen dat de plant gezond blijft.

  Zorg voor regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen met een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof of langzaam werkende korrels volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima 'Liberty Red' is een kerststerplant met opvallende rode bloemen die bloeien in de wintermaanden. De bladeren zijn donkergroen en de rode bloemen zijn compact en fel van kleur. De plant heeft een compacte en bossige groeiwijze en kan zowel binnen als buiten groeien, mits het klimaat mild genoeg is. Het is een populaire keuze voor kerstdecoraties vanwege de heldere rode bloemen die een feestelijke uitstraling geven. De Euphorbia pulcherrima 'Liberty Red' heeft weinig verzorging nodig en kan langdurig bloeien als hij op de juiste plek staat en regelmatig water krijgt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.