Tulipa (Single Early Grp) 'Brilliant Star'

Tulipa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

'Tulipa (Single Early Grp) 'Brilliant Star' is een vroegbloeiende tulp met opvallende rode bloemblaadjes en een geel hart. De bloem heeft een enkele laag bloemblaadjes en een stevige steel die de bloem goed rechtop houdt. 'Brilliant Star' staat bekend om zijn heldere kleuren en aantrekkelijke uitstraling in de tuin. Deze tulp is perfect voor borders, perken of potten en trekt bijen en vlinders aan. Een echte blikvanger in het voorjaar!'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Tulpen zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en hebben weinig zorg nodig. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water tijdens de groeiperiode. Tulpen houden van een zonnige plek en bloeien het beste in het voorjaar.

  Ja, tulpen hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats ze op een zonnige plek in huis voor optimale groei. Als ze niet genoeg licht krijgen, kunnen de bloemen kleiner worden en de stelen langer en zwakker.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Geef de plant water wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt, meestal eens per week. Pas op met overbewatering, dit kan wortelrot veroorzaken.

  Deze plant houdt van een plek met veel zonlicht, maar vermijd direct zonlicht op de bloemen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en de grond vochtig te houden. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten.

  Ja, deze plant houdt van warme temperaturen en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en zonnige plek staat om optimaal te kunnen groeien. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan koude tocht of plotselinge temperatuurveranderingen.

  De Tulipani bloeien normaal gesproken in de lente, meestal in de maanden maart en april. De bloeiperiode duurt meestal 1 tot 2 weken, afhankelijk van de specifieke soort en omstandigheden zoals temperatuur en licht.

  Nee, tulpen zijn geen luchtzuiverende planten. Ze kunnen wel zorgen voor een gezellige en kleurrijke sfeer in huis. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en ze op een zonnige plek te zetten voor de beste bloei.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een gematigde kamertemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen.

 • Tulpen hebben geen snoei nodig na de bloei. Laat de bladeren en stengels afsterven en vergeelde bladeren kunnen voorzichtig worden verwijderd. Het is belangrijk om de bollen met rust te laten zodat ze energie kunnen opslaan voor de volgende bloeiperiode.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de potgrond niet uitdroogt. Geef bij voorkeur water op de grond en niet op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Zorg voor een mix van potgrond en grof zand. De pot moet voorzien zijn van drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  De Tulipa plant vereist goed doorlatende en vruchtbare grond om optimaal te gedijen. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vocht vasthoudt, maar niet te nat is. Voeg indien nodig compost of organische meststoffen toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en houd de grond vochtig maar niet te nat. Voeg tijdens het groeiseizoen regelmatig plantenvoeding toe om de bloei te bevorderen. Verwijder dode bloemen om de groei van nieuwe bloemen te stimuleren.

  De bladeren van deze plant kunnen af en toe afgeveegd worden met een vochtige doek om stof te verwijderen. Het is belangrijk om regelmatig dode bladeren of bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Eventueel kunnen ook insecten of ongedierte met een zachte borstel handmatig verwijderd worden.

  Deze plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een zonnige plek in huis voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht ontvangt.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 15 en 21 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Houd de plant uit de buurt van verwarmings- of ventilatiesystemen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gematigd zijn, met een ideale luchtvochtigheid van ongeveer 40-60%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog of te vochtig is, aangezien dit de plant kan beschadigen. Het is belangrijk om regelmatig de luchtvochtigheid van de ruimte te controleren en aan te passen indien nodig.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een lichtzure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een juiste zuurgraad van de bodem zorgt voor een gezonde groei en bloei van de plant.

  De Tulipa (Single Early Grp) 'Brilliant Star' heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof om de bloei te bevorderen en de gezondheid van de plant te ondersteunen. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en te weinig bloemen.

 • Omschrijving

  'Tulipa (Single Early Grp) 'Brilliant Star' is een vroegbloeiende tulp met opvallende rode bloemblaadjes en een geel hart. De bloem heeft een enkele laag bloemblaadjes en een stevige steel die de bloem goed rechtop houdt. 'Brilliant Star' staat bekend om zijn heldere kleuren en aantrekkelijke uitstraling in de tuin. Deze tulp is perfect voor borders, perken of potten en trekt bijen en vlinders aan. Een echte blikvanger in het voorjaar!'

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.