Rosa Vanilla Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rosa Vanilla Kordana is een compacte en bloemrijke rozenplant die bekend staat om zijn heerlijk geurende vanillekleurige bloemen. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en produceert gedurende het groeiseizoen herhaaldelijk bloemen. Met een goede verzorging kan de Rosa Vanilla Kordana uitgroeien tot een prachtige en weelderige rozenstruik. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve borderplant of in potten geplant om terrassen en balkons op te fleuren. De Rosa Vanilla Kordana gedijt het best op een zonnige locatie met goed doorlatende grond en regelmatig water en voeding.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig aandacht. Hij gedijt goed bij regelmatig water geven en een lichte standplaats. Het is ook belangrijk om de plant af en toe te bemesten voor optimale groei.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant dus op een plek met voldoende zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot een slechte groei en bloei.

  De plant heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft tussen gietbeurten door. Het is belangrijk om de plant niet te laten uitdrogen maar ook niet te veel water te geven.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar prefereert helder, indirect licht. Te veel zon kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant dus het liefst op een locatie met matig zonlicht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij kamertemperatuur. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Zorg voor een warme en zonnige locatie voor de plant.

  De plant bloeit van mei tot september en de bloeiperiode duurt gemiddeld 4 tot 6 weken.

  Ja, de Kordana planten zijn over het algemeen bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het regelmatig water geven en het geven van voldoende licht zijn belangrijk voor de plant om optimaal te functioneren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen.

 • Deze plant moet regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken in het voorjaar en knip bloeiende takken na de bloei terug tot een aantal ogen. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht krijgt na het snoeien.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, vooral tijdens warme periodes. Als de bladeren gaan hangen, kan het zijn dat de plant te weinig water krijgt.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik eventueel een speciale potgrond voor bloeiende kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. De pH-waarde van de bodem moet neutraal tot licht zuur zijn. Vermijd te natte of te droge grond.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant af en toe plantenvoeding voor een goede groei.

  De bladeren van deze plant kunnen stof en vuil verzamelen, daarom is het belangrijk om regelmatig de bladeren voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Het is ook aan te raden om af en toe de plant onder de douche te zetten om stof te verwijderen en de bladeren op te frissen.

  Kamerplanten hebben over het algemeen behoefte aan veel licht om goed te groeien. Plaats de plant daarom bij voorkeur op een plek met voldoende indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Een constante kamertemperatuur zal de groei van de plant bevorderen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet rond de 60-70% liggen voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant voldoende vocht krijgt door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Houd de luchtvochtigheid stabiel om uitdroging van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant geeft de voorkeur aan een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 7,0. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en een minder goede groei van de plant. Het is daarom belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Het is belangrijk om Kamerplanten regelmatig te bemesten voor optimale groei en bloei. Gebruik een uitgebalanceerde meststof speciaal ontwikkeld voor kamerplanten. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie.

 • Omschrijving

  De Rosa Vanilla Kordana is een compacte en bloemrijke rozenplant die bekend staat om zijn heerlijk geurende vanillekleurige bloemen. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren en produceert gedurende het groeiseizoen herhaaldelijk bloemen. Met een goede verzorging kan de Rosa Vanilla Kordana uitgroeien tot een prachtige en weelderige rozenstruik. Deze plant wordt vaak gebruikt als decoratieve borderplant of in potten geplant om terrassen en balkons op te fleuren. De Rosa Vanilla Kordana gedijt het best op een zonnige locatie met goed doorlatende grond en regelmatig water en voeding.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.