Spathiphyllum 'Gimini'

Spathiphyllum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Spathiphyllum 'Gimini' is een sierlijke en compacte kamerplant. Het heeft glanzende, donkergroene bladeren en een opvallende witte bloeiwijze die lijkt op een lepel. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor in huis. De Spathiphyllum 'Gimini' gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft en dus perfect is voor beginnende plantenliefhebbers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Spathiphyllum 'Gimini' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Daarnaast gedijt deze plant goed op een lichte standplaats, maar uit direct zonlicht.

  Deze plant heeft baat bij helder, indirect licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats hem bij een raam op het oosten of noorden voor de beste groeiomstandigheden. Te weinig licht kan leiden tot slechte groei en verminderde bloei.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zonder dat de wortels te lang nat blijven staan. Let op veranderingen in de bladeren om te bepalen of de plant water nodig heeft.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het het beste op een plek met indirect licht. Overmatig zonlicht kan brandplekken op de bladeren veroorzaken. Het is dus beter om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, deze plant houdt van warmte en vochtige lucht. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de zon staat om verbranding te voorkomen.

  De Spathiphyllum 'Gimini' bloeit meestal in de lente en zomermaanden. De bloei kan zo'n 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan schadelijke stoffen zoals formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen uit de lucht filteren. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, deze plant groeit het beste bij een kamertemperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Zorg ervoor dat de plant op een stabiele en warme plek staat.

 • Je kunt de plant snoeien om dode of beschadigde bladeren te verwijderen. Dit kan gedaan worden met scherpe snoeischaar en de snijplekken kunnen afgeveegd worden met alcohol om infecties te voorkomen. Probeer niet te veel bladeren tegelijk te snoeien om de plant niet te veel stress te geven.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels constant in het water staan. Laat de bovenste laag van de potgrond iets opdrogen tussen watergeefbeurten. Gebruik lauw water en besproei de bladeren regelmatig om een hoge luchtvochtigheid te behouden.

  De plant heeft weinig voedingsstoffen nodig en kan goed gedijen in standaard potgrond voor kamerplanten. Het is belangrijk om de potgrond licht vochtig te houden, maar niet te nat. Het aanbevolen is om de potgrond jaarlijks te vervangen of bij te vullen met verse potgrond.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten is essentieel voor een gezonde groei. Zorg voor een luchtige en goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is ook belangrijk om regelmatig de bodem te controleren op vochtigheid en de plant indien nodig water te geven.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven en een lichte standplaats. Vermijd direct zonlicht en houd de grond licht vochtig. Af en toe de bladeren afstoffen helpt de plant gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren voorzichtig afnemen met een vochtige doek of spons. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen en zorg ervoor dat de plant goed kan opdrogen na het schoonmaken. Een regelmatige schoonmaakbeurt houdt de bladeren stofvrij en zorgt voor een gezonde groei van de plant.

  De Spathiphyllum 'Gimini' heeft behoefte aan indirect licht en geen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar het daglicht kan bereiken, maar vermijd directe blootstelling aan de zon. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  De optimale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperatuurschommelingen, tocht of koude tocht. Plaats de plant op een plek met een constante, gematigde temperatuur.

  De luchtvochtigheid voor veel kamerplanten, waaronder deze, ligt het liefst tussen de 40-60%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of door het plaatsen van een luchtbevochtiger in de ruimte waar de plant staat. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en een verminderde groei.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen 6 en 7 op de pH-schaal. Een te lage pH-waarde kan leiden tot voedingstekorten, terwijl een te hoge pH-waarde de opname van voedingsstoffen kan belemmeren. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een speciale kamerplantenmeststof en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van voedingsstoffen.

 • Omschrijving

  De Spathiphyllum 'Gimini' is een sierlijke en compacte kamerplant. Het heeft glanzende, donkergroene bladeren en een opvallende witte bloeiwijze die lijkt op een lepel. Deze plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen en is daarom een populaire keuze voor in huis. De Spathiphyllum 'Gimini' gedijt het beste op een lichte standplaats met indirect zonlicht en regelmatig water geven. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud nodig heeft en dus perfect is voor beginnende plantenliefhebbers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.