Hyacinthus orientalis 'Fondant'

Hyacinthus orientalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hyacinthus orientalis 'Fondant' er en smuk forårsblomstrende løgvækst med sødt duftende blomster i en blød, lyserød farve. Blomsterne er kompakte og vokser i tætte klaser på robuste stængler. 'Fondant' er en populær hyacint på grund af dens kære udseende og dejlige duft. Denne plante trives bedst i veldrænet jord på en solrig til halvskyggefuld placering. Hyacinthus orientalis 'Fondant' er et smukt bidrag til bede, blomsterkasser og blomsterbede og bringer en glad stemning ind i haven om foråret.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Hyacinthus orientalis 'Fondant' er ret let at vedligeholde og kræver kun grundlæggende pleje, såsom regelmæssig vanding og tilstrækkeligt lys. Det er en stærk indendørs plante, der vil give få problemer med den korrekte pleje. Generelt er denne plante velegnet til begyndere inden for plantepleje.

  Ja, denne plante har brug for meget lys for at vokse og blomstre godt. Placer den bedst muligt et sted med masser af indirekte sollys. Det er vigtigt at dreje planten regelmæssigt, så alle sider får tilstrækkeligt med lys.

  Hyacinthus orientalis 'Fondant' har brug for regelmæssig vanding, cirka 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden altid er let fugtig, men ikke for våd. Giv planten vand ved rødderne og undgå vand på blomsterne.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys, så det er bedst at placere den et sted, hvor den modtager indirekte sollys. For meget sol kan forbrænde bladene og beskadige planten. Det bedste er at placere den i halvskygge.

  Ja, planten trives i varme og vokser bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra kold træk og frost. Det anbefales at placere planten på et varmt og solrigt sted.

  Denne plante blomstrer normalt i marts og april måned, og blomstringen kan vare cirka 2 uger.

  Ja, hyacinter er kendt for deres luftrensende egenskaber. De hjælper med at fjerne skadelige stoffer fra luften, hvilket forbedrer luftkvaliteten i hjemmet. Derfor er det et godt valg som stueplante.

  Ja, planten trives bedst på et sted, hvor temperaturen ligger mellem 15 og 25 grader Celsius. Disse temperaturer bidrager til optimal vækst og blomstring af planten. Sørg derfor for at placere planten et varmt sted i huset med tilstrækkeligt lys.

 • Det er ikke nødvendigt at beskære hyacinten, da den naturligt visner og dør af. Fjern bare det døde løv, når det sker. Sørg for ikke at klippe blomsterstilke, da planten har brug for dem til at optage næringsstoffer.

  Giv planten regelmæssigt vand, sørg for at jorden altid er let fugtig. Undgå dog at planten står for vådt, da dette kan føre til rodforrådnelse. Giv helst vand ved stuetemperatur og undgå at sprøjte vand på blomsterne.

  Planten kræver en godt drænet pottemuld med høj næringsværdi. Brug helst en blanding af pottemuld og perlite eller vermikulit. Sørg for regelmæssig gødskning i vækstsæsonen.

  Denne plante trives bedst i godt drænet jord med moderat frugtbarhed. Sørg for, at jorden er let fugtig, men undgå vandmætning. Tilføjelse af organisk gødning i vækstsæsonen kan fremme vækst og blomstring.

  Planten skal stå et lyst sted og få regelmæssigt vand, men pas på, at jorden ikke bliver for våd. Giv planten plantenæring en gang hver anden uge om foråret og sommeren for en god vækst og blomstring. Fjern regelmæssigt døde blade og blomster for at holde planten sund.

  Bladene på denne plante kan periodisk tørres af med en fugtig klud for at fjerne støv. Døde eller gule blade kan også fjernes for at få planten til at se pæn ud. For det bedste resultat kan planten lejlighedsvis sættes under bruseren for at skylle støvet af bladene.

  Planten har brug for masser af klart indirekte lys for at trives godt. Placér den helst ved et vindue mod øst eller vest. Undgå direkte sollys for at undgå forbrænding.

  Den optimale temperatur for denne plante ligger mellem 15 og 25 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og pludselige temperaturændringer. Temperaturer under 10 grader kan beskadige planten.

  Luftfugtigheden bør være gennemsnitlig, så der er ikke behov for at træffe særlige foranstaltninger for denne plante. Det anbefales at opretholde luftfugtigheden i hjemmet ved at lufte regelmæssigt og eventuelt bruge en luftfugter. Generelt trives denne plante godt i standard luftfugtighedsniveauer.

  Jordens surhedsgrad for stueplanter bør være neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6 og 7. For sur jord kan hæmme plantens vækst og blokere næringsstoffer. Det er derfor vigtigt regelmæssigt at kontrollere jordens surhedsgrad og om nødvendigt justere den.

  For stueplanter er det vigtigt at gøde regelmæssigt med en flydende gødning i vækstsæsonen (forår og sommer). Brug en speciel gødning til blomstrende planter for at fremme blomsterdannelsen. Følg altid den anbefalede dosering på emballagen for at undgå overgødning.

 • Beskrivelse

  Hyacinthus orientalis 'Fondant' er en smuk forårsblomstrende løgvækst med sødt duftende blomster i en blød, lyserød farve. Blomsterne er kompakte og vokser i tætte klaser på robuste stængler. 'Fondant' er en populær hyacint på grund af dens kære udseende og dejlige duft. Denne plante trives bedst i veldrænet jord på en solrig til halvskyggefuld placering. Hyacinthus orientalis 'Fondant' er et smukt bidrag til bede, blomsterkasser og blomsterbede og bringer en glad stemning ind i haven om foråret.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.