Hibiscus rosa-sinensis Sunny Bordeaux

Hibiscus rosa-sinensis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Bordeaux is een prachtige tropische plant met glanzende, donkerrode bloemen die lijken op grote hibiscus bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Het blad is diep groen van kleur en vormt een mooi contrast met de heldere bloemen. De Sunny Bordeaux hibiscus is een echte blikvanger in de tuin of op het terras en trekt veel vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft om goed te gedijen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny Bordeaux is makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en in een lichte ruimte te plaatsen voor optimale groei. Het is ook aan te raden om de plant af en toe te bemesten om de bloei te bevorderen.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Bordeaux heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Bordeaux heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig is, maar niet drassig. Controleer altijd eerst de bovenste laag van de grond voordat je water geeft.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Bordeaux houdt van een lichte standplaats, maar niet van direct zonlicht. Zorg voor een plek met veel indirect zonlicht voor de plant om goed te gedijen. Overmatige blootstelling aan felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny Bordeaux houdt van warmte en doet het goed bij een constante temperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Het regelmatig besproeien van de plant en het zorgen voor voldoende luchtvochtigheid helpen ook om de plant gezond te houden.

  Deze plant bloeit van de lente tot de herfst en kan bloemen hebben die enkele dagen tot een paar weken duren. De bloeiperiode kan variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden en verzorging.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny Bordeaux heeft de potentie om de lucht in huis te zuiveren. Planten zoals deze kunnen helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen en het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw huis. Het regelmatig verzorgen van deze plant kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de Hibiscus rosa-sinensis Sunny Bordeaux gedijt goed bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Ze voelen zich comfortabel en gezond in deze omgevingstemperatuur. Het is belangrijk om ze op een plek te zetten waar ze deze temperatuur kunnen behouden.

 • Het is belangrijk om regelmatig de dode of beschadigde takken te verwijderen. Snoei na de bloei de plant terug tot de gewenste grootte en vorm. Vermijd snoeien tijdens de herfst en winter, omdat dit de groei van de plant kan belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Het is het beste om de grond licht vochtig te houden en de plant af en toe te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren blijft staan.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Bordeaux heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een kwalitatieve potgrond voor kamerplanten om de Hibiscus gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure tot neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Een voedzame bodem met voldoende organisch materiaal zal de groei en bloei van de plant stimuleren.

  Zorg ervoor dat de plant voldoende water krijgt, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Plaats de plant op een lichte plek, maar uit de directe zon. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten tijdens de groeiperiode.

  De plant kan af en toe stof opbouwen op de bladeren, wat de fotosynthese kan belemmeren. Veeg de bladeren voorzichtig af met een vochtige doek om ze schoon te maken. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Bordeaux heeft veel licht nodig en moet het liefst op een zonnige plek worden geplaatst. Een plek bij een raam op het zuiden of westen is ideaal. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur zonlicht per dag ontvangt voor een gezonde groei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 27 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en tochtvrije plek staat.

  De luchtvochtigheid moet voor deze plant hoog worden gehouden, idealiter tussen de 60-80%. Zorg voor een constante luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Bordeaux gedijt het best in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 6 en 7 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen.

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Bordeaux heeft baat bij regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor bloeiende kamerplanten en verminder de bemesting in de wintermaanden. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Hibiscus rosa-sinensis Sunny Bordeaux is een prachtige tropische plant met glanzende, donkerrode bloemen die lijken op grote hibiscus bloemen. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Het blad is diep groen van kleur en vormt een mooi contrast met de heldere bloemen. De Sunny Bordeaux hibiscus is een echte blikvanger in de tuin of op het terras en trekt veel vlinders en bijen aan. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die regelmatig water en voeding nodig heeft om goed te gedijen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.