Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Vymini'

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Chrysanthemum 'Vymini' is een spetterende aanvulling op de tuin met zijn heldere en levendige bloemen in verschillende tinten geel, oranje en rood. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk in de late zomer en herfst. De bloemen van de 'Vymini' trekken vlinders en bijen aan en kunnen zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. Deze Chrysanthemum heeft een goede weerstand tegen ziekten en plagen en kan goed gedijen in zonnige tot licht beschaduwde plekken in de tuin. Het is een prachtige en gemakkelijk te onderhouden plant die de tuin opfleurt met zijn vrolijke kleuren.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Chrysanthemum planten zijn over het algemeen makkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water nodig en moeten op een lichte plek worden geplaatst. Af en toe wat plantenvoeding geven zal de bloei bevorderen.

  Ja, Chrysanten hebben veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de middag. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Vymini' heeft regelmatig water nodig, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Geef in de winterperiode wat minder water dan in de zomer.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Het is beter om de plant op een plek te zetten waar het enige uren per dag indirect zonlicht ontvangt. Houd de plant uit de felle zon om verbranding en uitdroging te voorkomen.

  Ja, de Chrysanthemum houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude temperaturen. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voldoende licht.

  De Chrysanthemum bloeit meestal in de maanden september en oktober. De bloei kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, chrysanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen. Het is echter altijd aan te raden om meerdere plantensoorten te combineren voor het beste resultaat.

  Ja, deze plant geeft de voorkeur aan een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om de groei en bloei te bevorderen. Een te lage of te hoge temperatuur kan de gezondheid van de plant beïnvloeden.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de groei te bevorderen. Eventuele uitstekende takken kunnen worden teruggesnoeid om de vorm van de plant te behouden. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren.

  De Chrysanthemum Indicum Grp 'Vymini' heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Het is aan te raden om de plant water te geven zodra de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Vymini' groeit het beste in lichtvochtige potgrond met goede drainage. Zorg voor een pot met gaten in de bodem zodat overtollig water kan weglopen. Gebruik een algemene potgrond voor kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Vymini' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de bodem licht vochtig blijft en vermijd dat de wortels in het water staan. Het is aan te raden om af en toe de grond te bemesten om de groei en bloei te bevorderen.

  De Chrysanthemum heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, uit direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant gezond te houden.

  De bladeren van de plant kunnen worden afgenomen met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Voorzichtigheid is geboden om de bloemen niet te beschadigen tijdens het schoonmaken. Regelmatig onderhoud van de plant zal bijdragen aan een gezonde groei.

  Chrysanthemums groeien het beste op een plek met veel helder, indirect licht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt. Te weinig licht kan leiden tot een slappe groei en minder bloemen.

  Chrysanten gedijen het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant wordt beschermd tegen tocht en extreme temperatuurschommelingen. Probeer de plant uit de buurt te houden van verwarmings- en airconditioningsystemen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze is het beste tussen de 50% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitgedroogde bladeren, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is daarom aan te raden om regelmatig de luchtvochtigheid te controleren en indien nodig aan te passen.

  De chrysant houdt van een neutrale tot licht zure grond. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem tussen de 6,5 en 7 te houden voor een optimale groei. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen en groeivertraging.

  De Chrysanthemum heeft regelmatig bemesting nodig tijdens de groeiperiode. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten. Bemest de plant om de 4-6 weken tijdens het groeiseizoen, volg de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Chrysanthemum 'Vymini' is een spetterende aanvulling op de tuin met zijn heldere en levendige bloemen in verschillende tinten geel, oranje en rood. De plant heeft een compacte groeiwijze en bloeit rijkelijk in de late zomer en herfst. De bloemen van de 'Vymini' trekken vlinders en bijen aan en kunnen zowel in de tuin als in potten worden gekweekt. Deze Chrysanthemum heeft een goede weerstand tegen ziekten en plagen en kan goed gedijen in zonnige tot licht beschaduwde plekken in de tuin. Het is een prachtige en gemakkelijk te onderhouden plant die de tuin opfleurt met zijn vrolijke kleuren.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.