Phalaenopsis Karion

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis Karion is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Deze kamerplant heeft behoefte aan indirect licht en regelmatig water geven. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  De Phalaenopsis Karion heeft indirect zonlicht nodig en kan niet goed tegen direct zonlicht. Plaats de plant dus op een plek waar het licht gefilterd wordt. Houd er rekening mee dat te weinig licht kan leiden tot een verminderde bloei.

  Kamerplanten zoals Phalaenopsis Karion hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen. In de wintermaanden kan de waterbehoefte iets afnemen.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt of indirect op de bladeren valt. Te veel zonlicht kan schade aan de plant veroorzaken.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 20 en 30 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme en lichte plek in huis. Zorg er wel voor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of in direct zonlicht staat.

  Phalaenopsis Karion bloeit in de maanden januari tot en met mei en de bloeiperiode kan tot wel 3 maanden duren.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking en helpen de lucht in huis te zuiveren. Het is wetenschappelijk bewezen dat kamerplanten schadelijke stoffen uit de lucht kunnen opnemen en omzetten in zuurstof. Het regelmatig luchten van de ruimte waar de plant staat, helpt ook om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en voorkomt dat de plant te koud of te warm wordt. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezonde groei te bevorderen.

 • De bloemstengel van deze plant kan na de bloei teruggesnoeid worden tot net boven de derde knop. Hierdoor zal de plant nieuwe bloemstengels kunnen ontwikkelen en opnieuw bloeien. Het is belangrijk om een scherp en schoon gereedschap te gebruiken bij het snoeien om infecties te voorkomen.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, zodat de wortels niet uitdrogen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet doorweekt. Geef pas water als de bovenste laag van de potgrond droog aanvoelt.

  Phalaenopsis Karion heeft een potgrond nodig die goed vocht vasthoudt en licht en luchtig is. Een potgrond mengsel speciaal gemaakt voor orchideeën is ideaal. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  De Phalaenopsis Karion gedijt het beste in een goed doorlatende en luchtige potgrond. De bodem moet vochtig worden gehouden, maar niet te drassig. Een voedzame bodem met goede drainage is essentieel voor een gezonde groei.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant eens per week water en zorg ervoor dat de wortels niet te lang nat blijven staan. Voeg af en toe plantenvoeding toe om de groei te stimuleren.

  Om de bladeren van deze plant schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken die vochtig is gemaakt met lauw water. Veeg voorzichtig stof of vuil van de bladeren af om de plant fris en gezond te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien deze de bladeren kunnen beschadigen.

  De Phalaenopsis Karion heeft behoefte aan indirect licht en vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, gefilterd licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groeiproblemen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou, dit kan schade veroorzaken. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur voor het beste resultaat.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet tussen de 40% en 60% liggen voor optimale groei. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en een te hoge luchtvochtigheid kan schimmelgroei veroorzaken. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Kamerplanten, zoals Phalaenopsis orchideeën, gedijen het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde van ongeveer 6 tot 7.5. Een te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en een te lage zuurgraad kan de opname van voedingsstoffen belemmeren. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale potgrond of meststoffen.

  Voor kamerplanten is het aan te raden om met mate te bemesten, vooral tijdens de groeiperiode. Gebruik een organische meststof die speciaal is ontwikkeld voor kamerplanten. Volg altijd de aanbevolen dosering op de verpakking voor een gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.