Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Coral

Chrysanthemum (Indicum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum Indicum Grp Jellyfish Coral is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en heeft weinig eisen wat betreft verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een lichte plek te zetten, uit de directe zon. Verder heeft de plant af en toe wat voeding nodig voor mooie bloei.

  Ja, de Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Coral heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met veel indirect zonlicht. Te weinig licht kan ervoor zorgen dat de plant sprieterig wordt en minder bloemen produceert.

  De Chrysanthemum Jellyfish Coral heeft regelmatig water nodig, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de plant in een laag water staat. Geef in de winter iets minder water dan in de zomer.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Fel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Zet de plant daarom op een plek met helder, maar wel gefilterd licht.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Coral houdt van warmte en gedijt het best bij een constante temperatuur tussen 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet op tochtige plekken staat en beschermd is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant warmte en licht te geven om goed te kunnen groeien.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Coral bloeit meestal vanaf september tot en met november. De bloei kan tot enkele weken duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden in huis.

  Ja, kamerplanten hebben over het algemeen een luchtzuiverende werking. Het is mogelijk dat jouw plant ook de lucht in huis zuivert. Het regelmatig luchten van de ruimte is echter ook belangrijk voor een gezonde luchtkwaliteit.

  Ja, de ideale temparatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Deze plant gedijt het beste bij matige kamertemperatuur. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme warmte of kou.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen en stengels te verwijderen. Dit kan gedaan worden door ze af te knippen met een scherpe schaar of snoeischaar. Probeer dit te doen in het voorjaar of de zomer voor optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond iets opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Water geven in de ochtend is het beste.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Verpot de plant indien nodig in verse potgrond om de groei te bevorderen.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten bevat voldoende voedingstoffen en is goed doorlatend. Het gebruik van potgrond speciaal voor kamerplanten kan helpen bij het behouden van een gezonde bodem. Zorg er ook voor dat de plant voldoende drainage heeft om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef de plant in de lente en zomermaanden eens in de twee weken plantenvoeding. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht.

  De plant vereist regelmatig onderhoud om stof en vuil te verwijderen. Gebruik een vochtige doek om de bladeren schoon te maken en zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt voor een optimale groei. Het is ook belangrijk om regelmatig dode bladeren en bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden.

  Deze plant heeft veel licht nodig en staat het liefst op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Regelmatig draaien van de plant zorgt voor gelijkmatige blootstelling aan het licht.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en temperatuurschommelingen. Houd de plant weg van tocht en direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet gemiddeld tot hoog zijn. Houd de luchtvochtigheid op peil door regelmatig te sproeien met water en de plant af en toe van een warme douche te voorzien. Vermijd echter dat de plant constant in een vochtige omgeving staat, dit kan schimmelvorming veroorzaken.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) Jellyfish Coral gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren om de gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is om problemen met wateroverlast te voorkomen.

  Je plant heeft af en toe bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een algemene kamerplantenmeststof en volg de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die je gebruikt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.