Phalaenopsis Apocalypse

Phalaenopsis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Phalaenopsis Apocalypse is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Hij heeft weinig water nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur en indirect zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te voorzien van voedingsstoffen en hem af en toe te verpotten.

  Kamerplanten hebben over het algemeen wat licht nodig om te gedijen, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant in een helder verlichte ruimte maar uit de buurt van de felle zon. Water en voeding hebben ook invloed op de groei en bloei van de plant.

  Kamerplanten zoals deze hebben over het algemeen eens per week water nodig. Belangrijk is dat de grond nooit helemaal uitdroogt, maar ook niet te nat blijft. Houd de vochtigheid van de grond goed in de gaten.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het indirect licht ontvangt. In de ochtendzon of in een wat donkerdere ruimte zal de plant het beter doen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 20-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een warme en beschutte locatie te plaatsen om gezond te blijven.

  De plant bloeit meestal in de maanden februari tot en met mei. De bloei kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren onder goede omstandigheden.

  Ja, de Phalaenopsis Apocalypse is luchtzuiverend en helpt de luchtkwaliteit te verbeteren in huis. Het kan schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen opnemen en omzetten in zuurstof. Het is een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, de plant staat het liefst op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is de optimale temperatuur voor gezonde groei en bloei. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te hete of te koude temperaturen.

 • Het is niet nodig om de bladeren of bloemen van deze plant te snoeien. Je kunt dode of beschadigde bladeren verwijderen met behulp van een scherpe schaar of mes. Snoei alleen als het echt nodig is, om de gezondheid van de plant te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels constant in water staan. Laat de potgrond tussen gietbeurten door licht opdrogen, voordat je opnieuw water geeft. Gebruik lauw water op kamertemperatuur en vermijd water op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De Phalaenopsis Apocalypse gedijt het beste in een potgrond die luchtig en goed doorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond voldoende vocht vasthoudt, maar niet te lang nat blijft staan. Het is aan te raden om specifieke orchideeënpotgrond te gebruiken voor deze plant.

  Een goede bodemkwaliteit voor kamerplanten zoals de Phalaenopsis Apocalypse is essentieel voor een gezonde groei. De bodem moet goed doorlatend zijn en licht vochtig worden gehouden. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de plant de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in het water blijven staan. Bemest de plant eens per maand tijdens het groeiseizoen.

  Kamerplanten kunnen worden schoongemaakt door stof voorzichtig af te vegen met een zachte doek of spons. Eventueel kunnen de bladeren ook afgespoeld worden onder lauwwarm water om stof te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen om beschadiging van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met helder, indirect licht. Draai de plant regelmatig om gelijkmatige groei te bevorderen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. In de winter kan de plant profiteren van iets lagere temperaturen rond de 15 graden Celsius.

  Kamerplanten zoals Phalaenopsis hebben een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% nodig om goed te gedijen. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger in de ruimte te plaatsen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en bloemen.

  Ideaal is een lichtzure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Een te hoge of te lage zuurgraad kan problemen veroorzaken bij de opname van voedingsstoffen door de plant. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  De Phalaenopsis Apocalypse heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof voor orchideeën en bemest de plant om de 2-4 weken tijdens de lente en zomer. Verlaag de bemesting in de herfst en winter wanneer de plant in rust is.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.