Asparagus densiflorus 'Mazeppa'

Asparagus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Het enige wat hij nodig heeft is regelmatig water geven en af en toe wat voeding. Zet hem op een lichte plek met indirect zonlicht voor optimale groei.

  Ja, Asparagus densiflorus 'Mazeppa' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor de beste resultaten. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  Deze plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft en laat de grond niet uitdrogen. Controleer regelmatig of de plant water nodig heeft door de grond aan te raken.

  De plant houdt niet van felle zon, maar prefereert een lichte tot halfschaduwrijke plek. Direct zonlicht kan de bladeren beschadigen. Het is dus het beste om de plant uit de felle zon te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het best bij een constante binnentemperatuur tussen 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan tocht of koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt.

  De plant bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, de Asparagus densiflorus 'Mazeppa' is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Net als vele andere kamerplanten absorbeert deze plant schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen. Het regelmatig water geven en verzorgen van de plant zal bijdragen aan zijn luchtzuiverende eigenschappen.

  Ja, de plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur zorgt voor optimale groeiomstandigheden voor de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven.

 • Het is belangrijk om regelmatig dode of beschadigde bladeren te verwijderen door ze tot aan de basis af te knippen. Snoei indien nodig lange, uitstekende takken om de vorm en grootte van de plant te behouden. Probeer te voorkomen dat de plant te veel wordt gesnoeid, omdat dit de groei kan belemmeren.

  Geef regelmatig water aan de plant, zodat de grond altijd licht vochtig blijft. Zorg ervoor dat de pot goed kan uitlekken om wortelrot te voorkomen. Geef in de wintermaanden iets minder water dan in de zomer.

  De ideale potgrond voor deze kamerplant is een goed doorlatende grondmix met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te compact is, zodat de wortels voldoende zuurstof kunnen krijgen. Ververs de potgrond indien nodig om de plant gezond te houden.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem een pH-waarde heeft tussen 6,0 en 7,0. Vermijd zware en compacte grond, aangezien dit de groei van de plant kan belemmeren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens de groeiperiode is voldoende voor de plant.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kun je een zachte doek of borstel gebruiken. Besproei de bladeren regelmatig met water om ze schoon te houden. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De plant heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen. Zet de plant op een plek met voldoende daglicht.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Houd de plant uit de buurt van verwarmings- of airconditioningselementen.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten moet over het algemeen tussen de 40-60% liggen. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van airconditioners of verwarmingsbronnen die de luchtvochtigheid kunnen verlagen. Bij lage luchtvochtigheid kan regelmatig sproeien of een luchtbevochtiger helpen om de plant gezond te houden.

  De Asparagus densiflorus 'Mazeppa' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te testen en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een te zure of te basische grond kan de groei van de plant belemmeren.

  Kamerplanten hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare kamerplantenmeststof van maart tot september, volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.