Euphorbia pulcherrima Qismas Bond

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Euphorbia pulcherrima Qismas Bond is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant op een lichte plek te zetten en regelmatig water te geven, maar vermijd te veel water geven. Snoeien is niet nodig, tenzij om dode bladeren te verwijderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en kan het best op een lichte plek worden geplaatst, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant genoeg natuurlijk licht krijgt, bijvoorbeeld in de buurt van een raam. Onvoldoende licht kan leiden tot spichtigheid en een verminderde groei.

  De Euphorbia pulcherrima Qismas Bond heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar zorg ervoor dat de wortels niet te lang in het water staan. Let op de bladeren om te zien of de plant water nodig heeft.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar felle zon kan bladschade veroorzaken. Het is daarom beter om de plant te beschermen tegen direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei en bloei.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te zetten om de groei en bloei te stimuleren. Houd de plant weg van tocht en koude temperaturen.

  De Euphorbia pulcherrima Qismas Bond bloeit normaal gesproken in de maanden november en december. De bloeiperiode duurt meestal zo'n 6 tot 8 weken.

  Ja, de Euphorbia pulcherrima Qismas Bond heeft de eigenschap om de lucht in een kamer te zuiveren. Het kan schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en omzetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor een luchtzuiverende kamerplant.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de temperatuur constant te houden voor een optimale groei en bloei. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of extreme temperatuurschommelingen.

 • Deze plant hoeft niet regelmatig gesnoeid te worden. Eventuele dode of beschadigde bladeren kunnen worden verwijderd met een scherpe schaar of snoeischaar. Zorg ervoor dat de bladeren niet worden afgesneden tijdens het snoeien.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond constant vochtig blijft. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen tussen gietbeurten in. Geef in de winter minder water dan in de zomer.

  De plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Gebruik een mix van potgrond met zand of perliet voor een optimale drainage. Ververs de potgrond jaarlijks om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende potgrond met een neutrale pH. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd natte voeten en voed de plant regelmatig met geschikte voeding voor kamerplanten.

  De plant heeft matig water nodig en mag niet te nat staan. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Voeg regelmatig plantenvoeding toe voor optimale groei.

  De plant kan stofvrij gemaakt worden door voorzichtig af te nemen met een zachte doek. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op dode of beschadigde delen en deze te verwijderen. Bij hardnekkig vuil kunnen de bladeren ook afgespoeld worden onder lauwwarm water.

  Deze plant gedijt het beste op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Regelmatig draaien van de plant zorgt voor gelijkmatige bloei aan alle kanten.

  De plant heeft een ideale temperatuur tussen de 15-25 graden Celsius. Vermijd plotse temperatuurschommelingen en tocht. Zorg voor een constante, gematigde kamertemperatuur.

  De luchtvochtigheid moet matig zijn voor deze plant. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te hoog of te laag is, om de plant gezond te houden. Besproei de plant regelmatig met water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale pH-waarde van de bodem voor kamerplanten zoals deze is neutraal tot licht zuur, met een pH tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te meten en eventueel aan te passen met specifieke meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatig meststoffen nodig om gezond te blijven. Gebruik hiervoor een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid meststof die je gebruikt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.