Rosa Sunflare Kordana

Rosa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig water en zonlicht nodig. Het is belangrijk om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen en de plant af en toe te bemesten. Deze plant gedijt goed bij een normale kamertemperatuur.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem bij voorkeur op een zonnige plek in huis. Vermijd direct zonlicht in de middag om verbranding van bladeren te voorkomen.

  De plant heeft behoefte aan regelmatig water geven, ongeveer 1-2 keer per week. Zorg ervoor dat de grond niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten, maar ook niet te drassig wordt. Water geven kan variëren afhankelijk van de omgevingsomstandigheden zoals temperatuur en licht.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats en kan wel wat direct zonlicht verdragen, maar vermijd felle middagzon. Plaats de plant daarom het liefst op een plek met indirect zonlicht. Houd de plant in de winter uit de buurt van tocht en radiatoren.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden om optimale groei te garanderen. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten waar hij voldoende zonlicht kan ontvangen.

  De plant bloeit van mei tot en met september en bloeit ongeveer 8 weken lang.

  Ja, kamerplanten staan erom bekend dat ze de lucht in huis kunnen zuiveren en helpen bij het filteren van schadelijke stoffen. Deze plant draagt bij aan een gezonder binnenklimaat.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is een ideale temperatuur voor de plant om goed te gedijen en gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant op een constante en warme locatie te houden.

 • De plant moet regelmatig gesnoeid worden om een goede vorm en groei te behouden. Verwijder dode, zieke of beschadigde takken en snoei na de eerste bloei om de bloei te stimuleren. Gebruik scherpe snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet volledig uitdroogt tussen de gietbeurten. Vermijd het gebruik van zware kleigrond en voeg indien nodig extra meststoffen toe om de plant te voeden.

  De bodemkwaliteit voor deze kamerplant moet goed doorlatend zijn en liefst licht zuur tot neutraal. Zorg ervoor dat de grond niet te nat blijft staan om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om af en toe voedingsstoffen toe te voegen, zoals vloeibare meststof.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt en dat de grond altijd licht vochtig blijft. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant af en toe wat plantenvoeding voor een gezonde groei.

  Het is belangrijk om af en toe stof van de bladeren te verwijderen met een vochtige doek. Daarnaast kunnen dode bladeren of bloemen voorzichtig weggeknipt worden. Een regelmatige controle op ongedierte is ook aan te raden.

  De Rosa Sunflare Kordana heeft veel licht nodig en groeit het beste op een plek met veel zonlicht. Zet de plant dicht bij een raam op het zuiden of westen voor voldoende licht. Vermijd te felle directe zon in de zomer om verbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor de plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme hitte of kou. Plaats de plant op een plek met een constante temperatuur.

  Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%. Zorg ervoor dat de lucht niet te droog wordt, omdat dit de plant kan beschadigen. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheidsniveaus te behouden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor Kamerplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 (licht zuur tot neutraal). Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Een goede zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant en zorgt voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de instructies op de verpakking. Pas op dat je niet teveel mest geeft, dit kan schade aan de wortels veroorzaken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.