Begonia blad cleopatrae

Begonia blad

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist matig tot helder indirect licht. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Bemesting tijdens het groeiseizoen kan helpen bij gezonde groei.

  Ja, deze plant heeft veel indirect licht nodig om optimaal te groeien. Plaats hem daarom in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Te weinig licht kan leiden tot verkleurde bladeren en een verminderde groei.

  De Begonia blad cleopatrae heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te drassig. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar gedijt goed bij helder indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en beschadigen. Plaats de plant dus het beste op een plek met helder, maar zacht licht.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant op een warme plek staat en beschermd wordt tegen tocht. Warmte zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De plant bloeit meestal in de maanden mei tot en met september. De bloeiperiode kan variëren, maar gemiddeld duurt de bloei ongeveer 8 tot 10 weken.

  Ja, de Begonia cleopatrae blad is een kamerplant die helpt bij het zuiveren van de lucht in huis. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te absorberen en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te laag of te hoog is voor optimale groei en bloei. Het beste is om de plant op een constante temperatuur te houden.

 • Het is belangrijk om regelmatig de dode of beschadigde bladeren van de plant te verwijderen. Daarnaast kan het snoeien van de plant helpen bij het stimuleren van nieuwe groei. Zorg ervoor dat de stelen scherp zijn en dat de plant goed wordt verzorgd na het snoeien.

  De Begonia blad cleopatrae heeft regelmatig water nodig, maar pas op dat de grond niet te drassig wordt. Geef de plant matig water en laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Begonia blad cleopatrae doet het goed in een potgrond die goed doorlatend is en vocht vasthoudt. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te bemesten om de groei en bloei van de plant te bevorderen. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale resultaten.

  De bodemkwaliteit voor kamerplanten moet goed doorlatend en lichtvochtig zijn. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten en zorg voor voldoende drainage om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en de potgrond af en toe te vervangen.

  De plant vereist regelmatig water geven, met een lichte vochtigheid om de bladeren te behouden. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Af en toe de bladeren afstoffen om de groei te bevorderen.

  Het blad van deze Kamerplant kan regelmatig worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Vermijd daarbij om de bladeren te laten weken of te veel water te gebruiken. Een milde oplossing van water en zachte zeep kan worden gebruikt voor hardnekkiger vuil.

  De Begonia heeft helder, indirect licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant niet in de volle zon, maar ook niet in de schaduw. Een plekje dicht bij een raam maar met een raamfilter of gordijn is ideaal.

  De Begonia blad cleopatrae gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om temperatuurschommelingen te vermijden om de gezondheid van de plant te behouden. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of extreme temperaturen.

  Kamerplanten vereisen doorgaans een hoge luchtvochtigheid, tussen de 60-70%. Zorg voor een constante luchtvochtigheid door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Voorkom dat de plant te dicht bij een verwarmingselement staat om uitdroging te voorkomen.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor kamerplanten ligt tussen de 6 en 7 pH. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld speciale potgrond of meststoffen. Een goede zuurgraad zorgt voor een gezonde groei en bloei van kamerplanten.

  Voor kamerplanten is het aan te raden om tijdens het groeiseizoen eens in de twee weken vloeibare mest te geven. Kies voor een meststof met een hoger gehalte aan stikstof om de groei te bevorderen. In de wintermaanden is het voldoende om eens in de vier weken mest te geven.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.